>
Foto: Iris van den Broek

Duurzaam ondernemen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In Rotterdam werken we aan een gezellige, groene en gezonde stad.

We experimenteren en vernieuwen.

 

Toekomstbestendig

We zorgen dat we kansen pakken voor economische groei. Door voor en vooral mét Rotterdammers te investeren in duurzaamheid werken we aan een gezonder en toekomstbestendiger Rotterdam voor iedereen. Met als doel een schonere lucht, een lagere energierekening en meer banen. Dat doen we met elkaar. Met Rotterdammers, ondernemers, de gemeente, provincie, het Rijk en verschillende (kennis)instellingen.

Transitie

Met het programma Duurzaam dragen wij bij aan de transitie naar een nieuwe, duurzame economie. Dat doen wij enerzijds door ruimte te bieden aan nieuwe, duurzame innovatieve bedrijvigheid en anderzijds door de bestaande Rotterdamse economie, die nu nog zwaar leunt op fossiele bronnen als olie, kolen en gas, toekomstbestendiger te maken.

Digitaal & duurzaam doorpakken.

MKB010>>Next inspireert, informeert en stimuleert MKB’ers om digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen.

Meer informatie

Energielabel C vanaf 2023 verplicht

Vanaf 2023 is ieder kantoorpand verplicht om over minimaal energielabel c te beschikken.

Meer lezen

Energievouchers voor bedrijven.

Bedrijven (op bedrijventerreinen) kunnen grote stappen zetten in het besparen van energie. Een energie- of dakscan kan hierbij helpen.

Meer lezen over energievouchers

Rotterdam gaat voor groen

De gemeente Rotterdam vindt groen belangrijk en wil daarom 20 hectare extra groen in de stad realiseren voor eind 2022. Dat staat in het actieplan Rotterdam gaat voor groen. Omdat dit groen niet allemaal in de openbare ruimte past, zoekt de gemeente onder andere samenwerking met bedrijven en ondernemers

Ga jij ook voor groen?

Multifunctionele daken

Bij multifunctionele daken is het beter om te denken in (maatschappelijke) waarde dan in kosten en terugverdientijd. Veel dakfuncties hebben namelijk positieve effecten, maar deze zijn niet altijd makkelijk in geld uit te drukken. Het LIFE@Urban Roofs project heeft een digitale tool multifunctionele daken ontwikkeld om deze (maatschappelijke) waarde in geld uit te drukken. Hiermee kan per gebouw onderzocht worden welke combinatie van kleuren voor de meeste waarde zorgt.

Rekentool multifunctionele daken

Duurzame subsidies & leningen

Benieuwd welke subsidies en leningen, op het gebied van duurzaam ondernemen, je kunt aanvragen?

Bekijk alle subsidies en leningen hier.

Servicepunt Zon voor bedrijven

We zien graag zo veel mogelijk zonnepanelen op de Rotterdamse daken. We weten ook dat het niet altijd eenvoudig is om een zonneproject te realiseren. Daarom heeft de gemeente twee adviseurs uit de praktijk voor je klaarstaan.

Meer informatie

Hulp of advies nodig?

Mis je de technische of financiële kennis bij het bepalen van maatregelen die je kunt of zelfs moet toepassen? Er zijn in deze regio verschillende adviseurs die deze kennis in huis hebben. Zij kunnen je helpen bij het doen van energieonderzoek, het adviseren over de financiële randvoorwaarden en het aanvragen van subsidies.

Meer informatie

Meer over duurzaamheid?

Op de website duurzam010 vind je tips, verhalen en het laatste nieuws rondom duurzaamheid.

Meer informatie