>
Foto: Jan van der Ploeg

Rotterdam gaat voor groen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam gaat voor groen.

De gemeente Rotterdam vindt groen belangrijk en wil daarom 20 hectare extra groen in de stad realiseren voor eind 2022. Dat staat in het actieplan 'Rotterdam gaat voor groen'. Omdat maar 40 procent van de stadsgrond eigendom is van de gemeente, wil zij voor haar plannen onder andere samenwerken met bedrijven en ondernemers.

Op bedrijventerreinen, kantoorlocaties en in winkelgebieden is nog veel groene winst te behalen. Groen kan hier van grote waarde zijn, bijvoorbeeld tegen hittestress op grote asfaltlocaties en wateroverlast bij zware regenval. Ook is een groene(re) werkomgeving aantrekkelijk voor (nieuwe) medewerkers. Extra groen kan gerealiseerd worden in de vorm van groene daken en groene gevels, eventueel gecombineerd met isolatie. Ook kun je denken aan groene lunchplekken en entrees of planten langs een hek.

Het ambtelijk team van 'Rotterdam gaat voor groen' gaat graag in overleg met vertegenwoordigers van bedrijventerreinen, kantorenparken of winkelgebieden om te bespreken welke mogelijkheden en ideeën zij gezamenlijk uitgewerkt kunnen uitwerken.

Daarnaast geeft de gemeente subsidie voor de aanleg van extra groen en voor waterberging, zowel op daken als op straat.

•             €10,- per toegevoegde vierkante meter groenoppervlak

•             €500,- per toegevoegde kubieke meter waterberging

•             €5,- per toegevoegde vierkante meter afgekoppeld oppervlak

Een combinatie is mogelijk tot maximaal €50.000 per aanvraag. Bloembakken en hanging baskets, zoals je ze vaak aantreft in winkelcentra, komen niet in aanmerking voor subsidie.

Aanvragen van de subsidie kan via Rotterdam.nl. Hier lees je ook een uitgebreide uitleg en alle voorwaarden.

Gemeente Rotterdam verloot 5x groen(e) gevel of hek

Gezocht: ondernemers die hun hek of gevel groen willen maken. Bij wijze van proef betaalt de gemeente bij vijf ondernemers de aanleg en het onderhoud.

Dit college van burgemeester en wethouders wil 20 hectare extra groen in de stad realiseren en zoekt voor dit plan de samenwerking met onder andere bedrijven en ondernemers met op bedrijventerreinen, kantoorlocaties en in winkelgebieden ‘verticaal groen’ (bijvoorbeeld heggen of klimplanten).

Meedoen met deze proef? Mail vóór 17 december een foto van de locatie en je contactgegevens naar Judith Marcellis van de gemeente Rotterdam. Als je je bedrijfspand huurt, is het van belang dat je schriftelijke toestemming hebt van de eigenaar. Lees meer over deze proef via het nieuwsbericht op onze website.