>

SES2021 - Energising innovation

MAKE IT HAPPEN

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Subsidieregeling beschikbaar om Smart Energy Systems innovaties te versnellen

Rotterdam legt de lat hoog. We willen vooroplopen. Een schoon, betrouwbaar en robuust energiesysteem maakt deel uit onze lange termijnstrategie. Met het Smart Energy Systems programma (SES2021) zorgen we ervoor dat energie schoner, slimmer en zuiniger wordt. Het zorgt ook voor bedrijvigheid en werkgelegenheid in de Rotterdamse regio. Zo blijven we onszelf ontwikkelen als innovatieve stad en regio. Met SES2021 krijgen de geselecteerde bedrijven naast subsidie toegang tot een netwerk van partners en kennis.

Met SES2021 ondersteunt gemeente Rotterdam met een maximum van 100.000 euro bedrijven met een haalbaarheidsonderzoek, experimentele ontwikkeling of een pilot van hun slimme plannen op het gebied an Smart Energy Systems. Het kan ook een combinatie van experimentele ontwikkeling en haalbaarheid zijn. De subsidie kan ook Rotterdamse bedrijven ondersteunen in de doorontwikkeling van hun innovatie en businesscase richting bijvoorbeeld een volgende investeringsronde gericht op opschaling of uitrol van de innovatie. Ideeën die het meeste kans maken op financiële ondersteuning, zorgen voor maatschappelijke impact, hebben een sterke relatie met Rotterdam, zijn schaalbaar én financieel doordacht.

Om de plannen uit het Rotterdamse Klimaatakkoord en de Roadmap Next Economy te realiseren, wil de gemeente Rotterdam de uitrol en opschaling van Smart Energy Systems innovaties tot commerciële toepassingen versnellen door projecten te ondersteunen. Het programma richt zich met name op de implementatie van innovaties in het energiesysteem die op korte termijn tot bloei kunnen komen. Hiervoor is een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar. Van 2 augustus tot en met 1 oktober 2021 kunnen weer aanvragen ingediend worden.

Bekijk of je met jouw initiatief in aanmerking komt, zie welke stappen je moet doorlopen en lees meer over wat er in dit programma onder een smart energie innovatie wordt verstaan.

 

 

 

Kom ik in aanmerking voor de subsidieregeling?

Hoe meld ik me aan?

Uitgebreide informatie over Smart Energy Systems

Zij maken gebruik van de subsidieregeling Smart Energy Systems:

Hygro

Gradyent

KuneVerda

Flower Turbines

LENS

Geselecteerde initiatieven uit subsidieronde 2

Smart transformer monitoring

Starke Energy

Integrale verduurzaming bedrijventerreinen

SDC Verifier

Soortgelijke berichten