>
Foto: gemeente Rotterdam

Maritiem

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam is de thuishaven van het meest complete en competitieve maritieme netwerk ter wereld: de maritieme hoofdstad van Europa.

In een straal van 30 kilometer is alles aanwezig en dichtbij: industrie, verladers, rederijen, makers, financiers, verzekeraars, transport, grondstoffenhandelaren en scheepsbouwers. Maar je vindt er ook hightech startups, diverse gespecialiseerde opleidingen en innovatieve onderzoekscentra. Alles dichtbij maakt samenwerken makkelijk.

Regionaal netwerk

Omdat de Rotterdamse regio zo veel te bieden heeft presenteert het maritieme netwerk zich internationaal als Rotterdam, de maritieme Hoofdstad van Europa.  Met als doel het maritieme cluster in de volle breedte internationaal op de kaart te zetten. Dat doet de gemeente Rotterdam samen met andere regionale overheden zoals De Drechtsteden en Provincie Zuid-Holland, het Havenbedrijf Rotterdam, het maritieme bedrijfsleven, de kenniswereld en brancheorganisaties.

Rotterdam Maritime Board

De Rotterdam Maritime Board is hét maritieme adviesorgaan van de gemeente Rotterdam, De Drechtsteden en de Provincie Zuid-Holland. De board bestaat uit ruim 35 vertegenwoordigers die samen de volle breedte van de maritieme sector vertegenwoordigen. Zij adviseren de regionale besturen ’over onder andere verbeteringen van het vestigingsklimaat en profilering van de sector.

Meer informatie

Meer informatie over de maritieme sector van Rotterdam vind je op www.rotterdammaritimecapital.com.