>
Foto: Rijk Zwaan

Food

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De Rotterdamse Regio loopt voorop in de wereldwijde voedseleconomie. Met meer dan 8.000 food gerelateerde bedrijven en een gunstige ligging als ‘mainport to Europe’ is het Rotterdam Food Cluster uniek in de wereld. Iedere dag werken mensen hier - van zaadveredeling, productie, verwerking, research & development en onderwijs, tot transport en logistiek - aan oplossingen voor de voedselvraagstukken van vandaag en morgen.

Voedselketen

De gehele voedselketen wordt hier vertegenwoordigd; zaadveredeling, primaire productie, levensmiddelenindustrie, groothandel, geconditioneerde logistiek, research en development, en ingrijpende toegevoegde waarde activiteiten. In de regio Rotterdam zijn 6.100 food bedrijven gevestigd, met circa 43.000 werknemers en een omzet van 24,5 miljard euro.

 

Vestigingsplaats

De Rotterdamse regio is de favoriete vestigingsplaats en de logistieke draaischijf van de voedselsector in Nederland en is hiermee de bakermat voor de ontwikkeling, innovatie en transformatie van deze sector. Deze potentie moet benut worden als economische motor voor de regionale economie, met een groot potentieel voor de regionale arbeidsmarkt. De Rotterdamse regio bevoorraadt vele Europese steden met verse groente en fruit. De Rotterdamse haven is de op één na grootste exporthaven van groente en fruit ter wereld. Rotterdam is koploper op het gebied van innovatie en duurzaamheid en doet er alles aan om deze positie te behouden (futureproof).

Het Rotterdam Food Cluster bestaat uit (inter)nationale bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen, overheden en inwoners in Rotterdam, Westland, Oostland, Midden-Delfland, Barendrecht, Ridderkerk, Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Hier wisselen we kennis uit en werken we aan carrièremogelijkheden voor inwoners en stimuleren we innovatiekracht en internationale kansen voor nieuwe en bestaande bedrijven.

 

Roadmap Next Economy

Rotterdam Food Cluster geeft invulling aan de Roadmap Next Economy ambities.
Via ons grote netwerk bundelen we de krachten en creëren we nieuwe initiatieven met de duurzame doelstellingen van de Next Economy als uitgangspunt. We willen zo de toonaangevende Food Regio in de wereld blijven.

Bekijk het rapport 'Roadmap Next Economy'

 

Innovatie

Hoe zorgen we ervoor dat in 2050 de wereldbevolking van 9 miljard personen toegang heeft tot voldoende gezond en veilig voedsel? Dit vraagt om innovatieve oplossingen. Oplossingen die dagelijks door food bedrijven en kennisinstellingen in de Rotterdamse regio worden ontwikkeld en overal ter wereld worden toegepast.

 

Samenwerking

De gemeente Rotterdam werkt samen met partners, waaronder verschillende ondernemers en kennisinstellingen uit Rotterdam en de regio aan het Rotterdam Food Cluster.

 

Uw bedrijf opzetten in Rotterdam

Met een toonaangevend food cluster en een strategische ligging in Europa is Rotterdam een logische vestigingslocatie voor agrofood bedrijven. Rotterdam Partners ondersteunt internationale agrofood bedrijven bij het opzetten, uitbreiden en investeren in Rotterdam. Deze services zijn kosteloos, onafhankelijk en vertrouwelijk.