>
Foto: gemeenten Rotterdam

Life Sciences & Health

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam heeft één van de meest toonaangevende Life Sciences & Health netwerken van heel Nederland

In Rotterdam zijn meer dan 400 Life Sciences & Health bedrijven en (zorg) organisaties gevestigd. Wist u dat we een marktaandeel van 10% in Nederland hebben en één van de meest toonaangevende Life Sciences & Health netwerken zijn van heel Nederland?

Belangrijke economische sector

In Rotterdam zijn ruim 1900 organisaties en instellingen actief in Life Sciences & Health. Daarmee is de sector goed voor zo'n 41.000 banen en een marktaandeel van 10% in Nederland. Naast deze grote groep van organisaties die zich uitsluitend op Life Sciences & Health richten, is er uiteraard ook een zeer groot aanvullend netwerk. Dan kun je denken aan ICT-organisaties, werkgelegenheidsadviseurs en bijvoorbeeld ontwerpbureaus die deze sector mede vormgeven en ontwikkelen. Het is één van de belangrijkste economische sectoren voor de regio Rotterdam.

Grote werkgever

De Life Sciences & Health sector is een van de grootste werkgevers van de stad. De sector biedt uitstekende carrièrekansen en opleidingen op allerlei niveaus. Er zijn diverse incubators die innovatieve start ups stimuleren om verder te groeien en kansen te pakken. Begin dit jaar is de Life Sciences & Health Hub in de Rotterdam Science Tower gelanceerd, waar tal van activiteiten plaatsvinden. De Hub wordt regelmatig gebruikt voor evenementen, workshops en bezoeken van (buitenlandse) delegaties. Daarnaast worden er netwerkevents georganiseerd bij het Erasmus Centre for Entrepreneurship en het Cambridge Innovation Center.

Life Sciences & Health fonds Swanbridge

Zowel voor startups, als voor het MKB (en groter) is er in Rotterdam ruimte om verder te groeien en te ontwikkelen. Eind 2016 is het Life Sciences & Health fonds Swanbridge gelanceerd; een fonds dat tot doel heeft meer startende bedrijven en succesvollere startups met doorgroeimogelijkheden in Rotterdam te faciliteren.

Meer informatie vind je op de website van Life Sciences & Health 010.