>
Foto: gemeente Rotterdam

Sociaal Ondernemen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam staat bol van goede initiatieven en partijen die graag een steentje willen bijdragen aan een mooie en betere stad. Stichting Voor Goed, Rotterdam Impact Agency brengt deze Rotterdamse sociaal ondernemers, corporates, fondsen en gemeente samen. Met als doel: nieuwe verbindingen en nieuwe oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken in Rotterdam.

Rotterdam is de eerste gemeente die hiervoor een onafhankelijke organisatie in het leven roept. De stichting ondersteunt sociaal ondernemers, bijvoorbeeld door hen te koppelen aan investeerders. Voor Goed gaat ook in gesprek met grote bedrijven in de stad, die dankzij hun Corporate Social Responsibility beleid een steentje bij willen dragen aan de maatschappelijke vraagstukken van Rotterdam.

Actieplan Sociaal Ondernemen

De uitvoering van het Actieplan Sociaal Ondernemen dat het college heeft opgesteld om het klimaat voor sociaal ondernemers te versterken, wordt nu door Voor Goed opgepakt. Sociaal ondernemers leveren een bijdrage aan allerlei maatschappelijke uitdagingen, waar de gemeente zich sterk voor maakt. Of het nu bijvoorbeeld om duurzaamheid gaat, om leefbaarheid in wijken of om banen voor arbeidsgehandicapten. Sociaal ondernemers zetten daarbij maatschappelijke impact voorop én zijn tegelijkertijd ondernemend. Dit betekent dat zij ook (tenminste 50 procent van hun) inkomsten genereren ‘uit de markt’.

Impactspreekuur voor Sociaal Ondernemers

Om ervoor te zorgen dat Sociaal Ondernemers op meer fronten geholpen worden, organiseert Voor Goed elke vierde donderdag van de maand een impactspreekuur op diverse inspirerende locaties in Rotterdam, zoals bij het koffiehuis Heilige Boontjes en het Wijkcentrum De Hoed. Daar kan iedereen met zijn vraag, idee of kennis terecht. Het spreekuur werkt op afspraak. Boek daarom snel een ticket zodat je verzekerd bent van een plek. Klik op onderstaande link voor de exacte data, locaties en om je ticket te boeken:
https://www.eventbrite.com/o/voor-goed-rotterdam-impact-agency-19864572409

Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over sociaal ondernemen in Rotterdam? Neem dan contact op met Voor Goed // Rotterdam Impact Agency. Ze helpen je graag verder.

Liever even een mail sturen? E-mail Voor Goed.