>
Foto: Irene Hoekstra

1,5 meter afstand weer verplicht

23 november 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het kabinet heeft strengere maatregelen genomen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Een van de belangrijkste basisregels is het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar. Dit was al een dringend advies, maar is vanaf 24 november 2021 weer verplicht. Dit betekent dat de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) hierop kunnen handhaven.

Ondernemers en beheerders zorgen voor 1,5 meter afstand bezoekers

Ondernemers en beheerders van publieke ruimten zorgen ervoor dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Hiervoor zijn door de verschillende brancheorganisaties protocollen opgesteld.

Uitzonderingen op verplicht 1,5 meter afstand houden

Iedereen van 18 jaar en ouder houdt verplicht 1,5 meter afstand tot elkaar, behalve als zij op 1 adres wonen. Er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is. Of in situaties waarin afstand houden niet goed kan. Soms is het dragen van een mondkapje verplicht. Of gelden andere aanvullende maatregelen. 

 

Materiaal en meer informatie

De gemeente Rotterdam stelt opnieuw coronamaterialen beschikbaar voor ondernemers in de stad. De pakketten bestaan uit posters, stickers en tape. Bestellen kan via ondernemen010@rotterdam.nl.

Bekijk de laatste berichtgeving over de verplichte 1,5 meter per 24 november op de website van de Rijksoverheid.