Foto: Rhalda Jansen

Ondernemen in de 1,5 meter samenleving

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mede dankzij de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de Rotterdamse ondernemers hopen we corona samen onder controle te krijgen, zodat we nog strengere maatregelen kunnen voorkomen. De verwachting is wel dat de 1,5 metersamenleving langere tijd aanhoudt. Op deze pagina vind je meer informatie over ondernemen in de 1,5 metersamenleving.

 

Ik houd 1,5 meter van je!-pakketten

Met speciaal ontworpen Rotterdamse stickers, tape, posters en buttons met daarop de boodschap ‘ik houd 1,5 meter van je!’ kan je op een klantvriendelijke en professionele manier zorgen dat je klanten zich aan de regels houden.

Lees meer

Mondkapjes toolkit

Voor heel Nederlandis het verplicht om in de publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Download materialen om online, op digitale schermen en geprint in de winkel te zetten.

Download uitingen

Toolkit druktemeter SpotRotterdam

Met de druktemeter SpotRotterdam wil de gemeente Rotterdammers en bezoekers van Rotterdam helpen om hun winkelbezoek binnen de geldende coronamaatregelen op een verantwoorde manier hun boodschappen doen. Download de uitingen en gebruik ze voor social media, je nieuwsbrief of website.

Download toolkit

Noodverordening

In heel Nederland gelden strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Om mensen die zich niet aan deze maatregelen houden hierop te kunnen aanspreken zijn er zogenaamde noodverordeningen.

Lees meer

Winterterrassen

Van 1 november tot 1 april 2021 is het toegestaan om zonder vergunningsaanvraag een groter terras te voeren dan normaal.

Lees meer

Corona wegwijzer

Een overzicht van maatregelen om jouw bedrijf te ondersteunen, veelgestelde vragen en tips.

Lees meer

Tips toegankelijkheid

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom en veilig voelt in de 1,5 metersamenleving?

Lees meer
 • Nieuws afbeelding
  01dec

  Mondkapjesplicht per 1 december 2020

  Vanaf vandaag, 1 december, is het dragen van een mondkapje voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht. De verplichting geldt onder meer voor publieke binnenruimten, zoals winkel...

  Lees meer >
 • Nieuws afbeelding
  30nov

  Digital Friday gemist? Bekijk de online talkshow alsnog

  De gemeente Rotterdam organiseerde samen met Vital Cities & Citizens van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) het online event Digital Friday. Een digitale talkshow waarbij Wet...

  Lees meer >
 • Nieuws afbeelding
  30nov

  Innovatieprogramma PortXL van start

  COVID-19 zet innovatiebudgetten in de maritieme sector onder druk. Veel innovatieprojecten met startups en scale-ups zijn gestopt of op de lange baan geschoven. Dit zorgt voor v...

  Lees meer >