>
Foto: Rhalda Jansen

Ondernemen in de 1,5 meter samenleving

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mede dankzij de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de Rotterdamse ondernemers hopen we corona samen onder controle te krijgen, zodat we nog strengere maatregelen kunnen voorkomen. De verwachting is wel dat de 1,5 metersamenleving langere tijd aanhoudt. Op deze pagina vind je meer informatie over ondernemen in de 1,5 metersamenleving en kan je o.a.  uitingen downloaden voor mondkapjes en vind je de toolkit van SpotRotterdam (de druktemeter).

 

Ik houd 1,5 meter van je!-pakketten

Met speciaal ontworpen Rotterdamse stickers, tape, posters en buttons met daarop de boodschap ‘ik houd 1,5 meter van je!’ kan je op een klantvriendelijke en professionele manier zorgen dat je klanten zich aan de regels houden.

Lees meer

Mondkapjes toolkit

Voor heel Nederlandis het verplicht om in de publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Download materialen om online, op digitale schermen en geprint in de winkel te zetten.

Download uitingen

Toolkit druktemeter SpotRotterdam

Met de druktemeter SpotRotterdam wil de gemeente Rotterdammers en bezoekers van Rotterdam helpen om hun winkelbezoek binnen de geldende coronamaatregelen op een verantwoorde manier hun boodschappen doen. Download de uitingen en gebruik ze voor social media, je nieuwsbrief of website.

Download toolkit

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

In heel Nederland gelden strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Om mensen die zich niet aan deze maatregelen houden hierop te kunnen aanspreken geldt per 1 december de tijdelijke wet maatregelen COVID-19.

Lees meer

Let op: gevaar oogschade bij kinderen door desinfectiezuilen

In vrijwel alle winkels en winkelcentra staan zuilen en zijn andere middelen beschikbaar om handen mandjes en winkelwagens te reinigen. Het is erg goed en nodig dat ondernemers deze middelen beschikbaar maken. Wel wijzen we op de risico’s van deze desinfectiemiddelen. Voor ons staan de zuilen op hoogte van onze handen, zodat wij alleen nog onze handen ervoor moeten houden. Maar, voor kinderen staan ze op ooghoogte, waardoor zij het risico lopen om het middel in hun ogen te krijgen met het risico op blijvend oogletsel. Ook zien kinderen de desinfectiezuilen vaak als een speeltje. Aangezien het desinfectiemiddel vaak meer dan 70% alcohol bevat is dat erg schadelijk (veel pijn en mogelijk zelfs blindheid) voor de ogen. Blijf er als ondernemer op toezien dat de zuilen en middelen zo geplaatst zijn dat deze veilig en verantwoord kunnen worden gebruikt.  

Gespreid winkelen

Om het bezoek aan winkelstraten en het centrum van Rotterdam te spreiden gelden er in de gemeentelijke parkeergarages lagere parkeertarieven.

Lees meer

Winterterrassen

Van 1 november tot 1 april 2021 is het toegestaan om zonder vergunningsaanvraag een groter terras te voeren dan normaal.

Lees meer

Corona wegwijzer

Een overzicht van maatregelen om jouw bedrijf te ondersteunen, veelgestelde vragen en tips.

Lees meer

Tips toegankelijkheid

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom en veilig voelt in de 1,5 metersamenleving?

Lees meer
 • Nieuws afbeelding
  17mei

  150 miljoen euro extra voor onderzoek- en innovatiesteun schoner en slimmer vervoer

  Bedrijven en kennisinstellingen in de auto-industrie, luchtvaart en maritieme sector kunnen gebruik maken van extra ondersteuning gericht op onderzoek en innovatie. Als gevolg van...

  Lees meer >
 • Nieuws afbeelding
  11mei

  Update persconferentie - Sportscholen open en buiten meer mogelijk

  Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccinee...

  Lees meer >
 • Nieuws afbeelding
  07mei

  Van PET-zwerfafval uit de Rotterdamse wateren naar een mega 3D geprinte Eurovisie trofee

  Een echte eyecatcher met een groene duurzame voetprint: de vier meter hoge, 3D geprinte Eurovisie trofee van gerecycled PET-materiaal uit de Rotterdamse wateren. De trofee is een ...

  Lees meer >