>
Foto: gemeente Rotterdam

65 werkgevers aangesloten bij de 100 van Sander

3 februari

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Woensdag 3 februari 2020 hebben 24 nieuwe werkgevers de intentieverklaring ondertekend voor ‘de 100 van Sander’ waaronder Aafje Hulpthuis, Decombibouw, Erasmus Universiteit en Sparta. Daarmee staat de teller in totaal op 65 bedrijven.

Deze werkgevers begrijpen hoe belangrijk het is dat mensen die al langere tijd geen werk hebben, toch weer mee kunnen doen. Televisiemaker en bekende Rotterdammer Sander de Kramer gaat met ‘de 100 van Sander’ op zoek naar 100 werkgevers met een sociaal hart. Het doel van de campagne is om mensen die langer dan drie maanden zonder werk zitten, aan een baan te helpen. Wethouder Richard Moti en Sander de Kramer waren vandaag aanwezig bij de digitale ondertekening van de intentieverklaring.

Extra inzet

De regio Rijnmond telt ruim 70.000 mensen zonder werk. Een groot deel hiervan heeft extra hulp nodig om aan een baan te komen. Het gaat dan om mensen die al lange tijd niet meer hebben gewerkt, of een fysieke of psychische beperking, chronische ziekte of taalachterstand hebben. Het zijn vaak betrokken en loyale medewerkers, die vooral in het begin extra begeleiding nodig hebben. Wethouder Moti (Werk&Inkomen, Nationaal Programma Rotterdam Zuid en EU-Migranten): “Het is door corona moeilijker geworden om ook deze groep mensen aan betaald werk te helpen. Dat betekent dat we ons extra voor hen moeten inzetten. Iedereen verdient een kans op passend, betaald werk. Daarom ben ik ook extra trots op de 65 werkgevers die meedoen aan deze campagne.’’

We willen graag zoveel mogelijk mensen aan passend werk helpen. Voor mensen die willen werken, hebben we altijd werk.

Peter van Koppen - The Green Crew

The Green Crew is een van de bedrijven die zich eerder heeft aangesloten aan ‘de 100 van Sander’. Ook zij willen zich hiervoor inzetten. Peter van Koppen: “We willen graag zoveel mogelijk mensen aan passend werk helpen. We zijn een jong en groeiend bedrijf dat over heel Nederland zonnepanelen legt. Voor mensen die willen werken, hebben we altijd werk!’’

De Kramer: “Ik vind het een eer dat ik werkgevers kan inspireren om ook mensen in dienst te nemen. Het is bijzonder dat steeds meer bedrijven uit regio Rijnmond willen meedoen aan de 100 van Sander campagne. Die werkgevers laten zien dat zij een sociaal hart hebben. En tegelijkertijd halen ze natuurlijk ook supergemotiveerd personeel binnen.”

Op naar 250 bedrijven

Als het aan De Kramer ligt, stopt het niet bij 100 bedrijven. 'Nee joh, wat mij betreft gaan we door tot 250 bedrijven', lacht hij. 'De directeur van een techniekbedrijf dat meedoet, heeft een gebroken heup en zit thuis. Hij neemt nu mensen blind aan. Hij appt met kandidaten en als het gesprek goed is, dan geeft hij mensen een kans. Zonder ze te hebben gezien. Veel van de mensen die nu geen baan kunnen vinden, willen heel graag werken. Maar ze krijgen vaak geen kans.'

De 100 van Sander

De 100 van Sander campagne is een initiatief van Werkgeversservicepunt Rijnmond. Sinds de start in februari vorig jaar hebben zich inmiddels 65 grote en kleine bedrijven bij ‘de 100 van Sander’ aangesloten, van Stedin en Erasmus MC tot Mama Taxi, Heilige Boontjes en Cruyff. Sander de Kramer zal de komende tijd op verschillende manieren bedrijven blijven inspireren en motiveren om een van ‘de 100 van Sander’ te worden.

Meer informatie

Sander de Kramer is samen met de gemeente en WSP Rijnmond op zoek naar nog meer bedrijven met een sociaal hart en werkzoekenden die daarbij hulp kunnen gebruiken. Meer informatie vind je op De 100 Van Sander.