>
Foto: HousingAnywhere

€6 mln voor doorontwikkeling innovatie HousingAnywhere

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

HousingAnywhere, het wereldwijde platform voor huisvesting van studenten, heeft zes miljoen euro opgehaald in een Series B-financieringsronde. Met dit bedrag kan HousingAnywhere zich blijven ontwikkelen als wereldwijd toonaangevend platform voor studentenhuisvesting.

HousingAnywhere helpt bij het verhuren en vinden van tijdelijke woonruimte voor studenten in 500 steden in ruim 50 landen over de hele wereld. Het bedrijf is ontstaan toen oprichter Niels van Deuren tijdens een internationale uitwisseling zijn studentenkamer wilde verhuren. Intussen heeft het Rotterdamse bedrijf vijf miljoen bezoekers per jaar.

Tweede investeringsronde

Een eerdere investeringsronde met Real Web en HenQ leverde een budget van vijf miljoen euro op voor marktuitbreiding in Europa en de VS. Beide durfinvesteerders doen ook in de tweede investeringsronde mee. Een belangrijk doel is productontwikkeling, met name door het incasseren van huur eenvoudiger te maken met een peer-to-peer betalingsdienst.

‘Grootste huisvestingsplatform’

CEO Djordy Seelmann ziet met de nieuwe investering de potentie van HousingAnywhere: “HousingAnywhere wil het grootste huisvestingsplatform blijven voor internationale studenten. We gaan de nieuwe investering gebruiken om op te schalen en grote stappen te zetten in de verdere ontwikkeling van ons boekingsplatform. Nu we ervoor hebben gezorgd dat huurders en verhuurders gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen en een online huurovereenkomst veilig kunnen afsluiten, gaan we het incasseren en betalen van huur vereenvoudigen door een peer-to-peer platform service aan te bieden voor het einde van het jaar.”

‘Drive om verder op te schalen’

De investeringsronde werd geleid door het Zweedse Vostok New Ventures. Het bedrijf heeft een geschiedenis in het steunen van unicorns als Avito, BlaBlaCar en Gett. "In HousingAnywhere.com zien we een team dat zichzelf heeft bewezen, met een enorme drive om verder op te schalen en dé dominante speler te worden in de online vastgoedmarkt", zegt Per Brilioth, Managing Director van Vostok New Ventures.