>
Foto: Gemeente Rotterdam

Lancering Denktank Rotterdam Maritime Capital

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het Erasmus Centre for Urban, Port and Transport Economics (Erasmus UPT) brengt haar kennis en expertise gericht op havenstedelijke ontwikkeling onder in een dedicated Denktank Rotterdam Maritime Capital.

Erasmus UPT, de gemeente Rotterdam en de Rotterdam Maritime Board willen met de nieuwe denktank  verdieping aanbrengen in actuele vraagstukken waar de Rotterdam Maritime Board en het regionale bestuur (gemeente Rotterdam, de Drechtsteden en Provincie Zuid-Holland) beleid op ontwikkelen.

Deep dive sessies

In samenspraak met de Maritime Board wordt 4x per jaar een deep dive sessie georganiseerd, waarin de boardleden in gesprek gaan met internationale topexperts over actuele kwesties, bredere strategische opgaven en (geo)politieke ontwikkelingen. De resultaten van deze sessies worden samengevat in een advies aan de bestuurders en het voltallige Rotterdam Maritime Capital (RMC) netwerk. (155 partners, veelal overheden, kennisinstellingen, brancheverenigingen, intermediairs).

China, duurzaamheid, cruise en Singapore

In 2019 worden achtereenvolgens deep dive sessies georganiseerd over de te volgen China strategie vanuit Rotterdam Capital of Europe, de sustainable development goals waar het RMC netwerk samen voor wil gaan, de effecten van de cruise voor de regio en de mogelijkheden voor verdieping van de samenwerking met Singapore. De deep dive sessies worden verbonden met doorlopende activiteiten voor het RMC netwerk, zoals onderzoek, advies en ondersteuning bij events