>

Mogelijke komst Mobility City Campus

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam als mogelijke vestigingsplaats Mobilty City Campus

Rotterdam is geselecteerd als vestigingsplaats voor een nieuwe internationale Mobility City Campus. Dit testcentrum moet ruimte bieden aan belangrijke spelers om nieuwe mobiliteitsconcepten te ontwikkelen en testen.

Dat maakte het Finse Avanto Ventures deze week bekend tijdens het internationale innovatie-event Slush in Helsinki. Een haalbaarheidsonderzoek naar de campus begint nog deze maand.

Epicentrum voor mobiliteitsoplossingen

Mobiliteit ontwikkelt zich sneller dan ooit. Het vervoer van mensen en goederen in en rond grote steden levert wereldwijd vraagstukken op. De Mobility City Campus moet een fysieke plek worden waar alle Europese spelers die zich bezighouden met mobiliteit en transport kunnen samenkomen om nieuwe concepten te bedenken, te ontwikkelen en uit te bouwen. De campus moet uitgroeien tot een epicentrum voor mobiliteitsoplossingen wereldwijd.

Haalbaarheidsstudie

Antti Rantanen, Head of European Operations, Avanto Ventures: 'We zijn ontzettend verheugd dat we met Rotterdam een plek hebben gevonden voor dit baanbrekende concept. Het Rotterdamse innovatie ecosysteem was voor ons doorslaggevend en biedt het beste uitgangspunt voor de komst van een Mobility City Campus.' Avanto houdt de komende periode eerst een haalbaarheidsstudie naar de komst van een Mobiliteitscampus. Hier zijn grote bedrijven bij betrokken, zoals rLoop, het bedrijf dat bezig is met de ontwikkeling van de veelbesproken hyperloop. Pas als de haalbaarheidsstudie succesvol blijkt wordt het concept van de campus verder ontwikkeld.