>
Foto: Gemeente Rotterdam

Maritieme dienstverleners doen zaken tijdens Londen Shipping Week 2019

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het Rotterdam Maritime Capital of Europe netwerk werkt aan een versterking van de internationale positie van de Maritime Business Services in de regio. Londen is een belangrijke handelspartner voor bedrijven in de sector. 

Businesslunch op ambassade in Londen

Rotterdam en Londen hebben een lange handelshistorie. In het kader van de London International Shipping Week 2019, organiseerde de branchevereniging Rotterdam Maritime Services Community (RMSC), onderdeel van het Rotterdam Maritime Capital netwerk samen met de Nederlandse Ambassade een businesslunch. Ruim 40 bedrijven waren te gast op de residentie van de Nederlandse Ambassadeur. Onder andere scheepseigenaren, verzekeraars, commodity traders, P&I Clubs en consultants.

Impact Brexit op maritieme sector

Tijdens de lunch sprak wethouder Economie van de gemeente Rotterdam, Barbara Kathmann over de ontwikkeling van Rotterdam als Maritime Capital of Europe. “Whatever happens in the future politically we can reach out to each other, form new coalitions and keep the business going.”, aldus Kathmann. Tijdens de lunch gaf de CEO van Anthony Veder, Jan Valkier zijn kijk op wat Rotterdam te bieden heeft en de ‘ease of doing business’. Jeroen in ’t Hout van Daamen en Van Sluis en Ben Bidnell van Shipleys, beiden International accountants sloten af met hun visie over de mogelijke impact van de Brexit op de maritieme sector. Rotterdam Maritime Capital of Europe zet zich in voor een voortgang van een onbelemmerde handel met het Verenigd Koninkrijk.