>
Foto: gemeente Rotterdam

The only way is Up↑

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Up!Rotterdam biedt Rotterdamse bedrijven een springplank naar wereldwijd succes

Skoon, HelloPrint, LeQuest, Shypple of Rainmaker: in Rotterdam zijn meer dan 135 snelgroeiende bedrijven gehuisvest die op een innovatieve en duurzame manier ondernemen. Daarmee zijn ze een grote katalysator voor de nieuwe digitale en circulaire economie en zorgen ze onder andere voor werkgelegenheid.

Met het actieprogramma Up!Rotterdam wil Rotterdam ondernemers nog beter ondersteunen: ondernemers die willen groeien krijgen via Up!Rotterdam snellere toegang tot talent, financiering en internationale markten. Zo kunnen ze de positieve impact op de stad verder vergroten. “Vestig je bedrijf in Rotterdam en groei snel door, hier kan het!’ aldus wethouder Economie Barbara Kathmann.”

Innoveren is floreren

Barbara Kathmann (Wethouder Economie, Wijken en Kleine kernen )

Rotterdam Capital Days

Wethouder Kathmann presenteert Up!Rotterdam op 18 september aan ondernemers tijdens de Rotterdam Capital Days. “Maar liefst 45,3% van de ondernemers in Rotterdam groeit niet of langzaam door, zegt wethouder Kathmann. ‘Terwijl dit soort bedrijven heel waardevol zijn voor de nieuwe economie. Ze zorgen voor werkgelegenheid en nieuwe manieren om duurzaam te ondernemen. Daarom hebben we in co-creatie met innovatie-hubs, het grootbedrijf, investeerders en ondernemers acties opgesteld die ondernemers een springplank naar wereldwijd succes kunnen bieden. En dat is belangrijk, want ‘Innoveren is floreren'', zegt wethouder Kathmann (o.a. Economie).

Up!Rotterdam

Up!Rotterdam wil het innovatie ecosysteem in Rotterdam en omgeving te versterken. Naast het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op het gebied van financiering zet Up!Rotterdam in op onder andere het aantrekken van (internationaal) talent, peer-to-peer coaching voor doorgroeiende bedrijven, het bevorderen van corporate en startup samenwerking en een scale-up internationalisatie programma waarbij ondernemers coaching, advies en tools aangereikt krijgen op gebied van internationaal zaken doen. Daarnaast zet het Rotterdam op de kaart als dé thuishaven voor bedrijven die snel willen doorgroeien.

Lees het actieprogramma op Rotterdam.nl en kijk voor meer informatie over Up!Rotterdam op uprotterdam.com.