Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Duurzaamheid

Vanaf 4 april 2023 weer beschikbaar

Vanaf 4 april 2023 is het mogelijk voor ondernemers om de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks aan te vragen. Deze subsidie is bedoeld om ondernemers te stimuleren om over te stappen op volledig elektrische vrachtwagens, voor een duurzamere toekomst.

Man in werkkleding staat bij vrachtwagen. Ondernemers kunnen Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks overstappen op duurzaam vervoer.
© Jan van der Ploeg

Hoe werkt de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks?

Met de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks kunnen ondernemers een financiële bijdrage krijgen voor de aanschaf van een volledig elektrische truck. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type truck en de capaciteit van de batterij. Het aanvragen van de subsidie kan vanaf 4 april 2023 tot en met 29 december 2023.

Waar kan ik meer informatie over de subsidie vinden?

Op de website van RVO staat meer informatie en kun je de subsidie aanvragen. Met deze subsidie hoopt de overheid ondernemers te stimuleren om over te stappen op duurzame oplossingen.

Meer informatie over ZES

Wil je meer weten over de ZERO-Emissie mobiliteit? Je leest er alles over op de pagina Over LabZES: Zero Emission Stadslogistiek. Of bezoek Logistiek010.nl. Een community van bedrijven die goederen vervoeren of laten vervoeren, overheden, kennisinstituten en onderwijsinstellingen.

Deel deze pagina