>
Foto: gemeente Rotterdam

Rotterdam en Albert Heijn bundelen krachten

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De gemeente Rotterdam en Albert Heijn gaan de komende jaren intensiever samenwerken op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en werk en inkomen. Dat is bekrachtigd in een intentieovereenkomst.

Wethouder Barbara Kathmann en Liesbeth Schaafsma, regiomanager Zuidwest van Albert Heijn, ondertekenden op 8 mei de intentieovereenkomst in Albert Heijn-winkel Vasteland. De gemeente Rotterdam en Albert Heijn gaan de samenwerking aan voor in ieder geval de huidige collegeperiode, die loopt tot 2022.

Gezondheid, duurzaamheid en werk

Wethouder Kathmann (Economie, Wijken en Kleine Kernen): ‘De gemeente Rotterdam en Albert Heijn maken zich al samen hard voor de thema’s gezondheid, duurzaamheid en werk en inkomen. Door vandaag de handtekeningen te zetten wordt dit officieel bekrachtigd en kunnen we nog meer bereiken voor Rotterdammers in de wijken. Als wethouder Economie én als wethouder Wijken ben ik natuurlijk dubbelblij dat een economische partner in de stad zich samen met de gemeente hard wil maken voor deze thema's.’

Inspanningen voor de buurt

Volgens Liesbeth Schaafsma, regiomanager Zuidwest, maakt Albert Heijn onderdeel uit van het dagelijks leven van veel Rotterdammers. Als supermarkt, maar ook als werkgever en buurtgenoot. Schaafsma: 'Door de krachten te bundelen met de gemeente kunnen we onze huidige inspanningen in de buurt versterken. Maar ook onderzoeken we welke kansen er nog meer liggen om ons gezamenlijk in te zetten voor de stad en de Rotterdammers.’

De gemeente Rotterdam en Albert Heijn maken zich al samen hard voor de thema’s gezondheid, duurzaamheid en werk en inkomen.

Wethouder Kathmann (Economie, Wijken en Kleine Kernen)

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid is de samenwerking belangrijk. Albert Heijn heeft de ambitie dat in 2025 alle winkels CO2-neutraal zijn en dat de winkels in de binnenstad emissievrij (schoner) worden bevoorraad. De supermarktketen geeft aan ook te werken aan het verminderen en verduurzamen van verpakkingen en het tegengaan van voedselverspilling. Zo werken meerdere filialen samen met de lokale voedselbank. Ook doneert Albert Heijn via de Stichting Community & Voedselsurplus zijn voedseloverschotten aan verschillende sociale organisaties in de stad die hiermee maaltijden verzorgen voor Rotterdammers die het nodig hebben.

Ook andere supermarktketens zijn een duurzame weg ingeslagen. Zo werd in januari de Lidl aan de Spinozaweg gasloos, waarmee alle winkels van deze keten gasloos zijn.

Werk voor jongeren

Albert Heijn biedt veel jongeren al een eerste werkervaring. De supermarktketen onderzoekt of het binnen het Nationaal Programma Rotterdam Zuid ook een rol kan spelen bij het helpen van jongeren hun weg te vinden op de arbeidsmarkt. In Rotterdam zijn er momenteel ook 143 arbeidsplaatsen beschikbaar voor mensen met een kwetsbare positie, waarbij samengewerkt wordt met de gemeente Rotterdam en het UWV.

Gezonder eten en bewegen

Als partner van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) helpt Albert Heijn jongeren al om gezonder te eten en meer te bewegen. De gemeente Rotterdam en Albert Heijn werken in het kader van Gezond010 en JOGG al samen en onderzoeken hoe dit te versterken en uit te breiden is. Gemeente Rotterdam en Albert Heijn zien ook kansen om op het vlak van een schone en veilige buurt en ouderenbeleid samen op te trekken.