>
Foto: Life Sciences & Heatlh010

Alphatron Medical komt met veilig XDM netwerk voor de zorg

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Veilig, snel en goedkoop beelden en verslagen uitwisselen.

Innovatie gespot! Het Rotterdamse Alphatron Medical introduceert een veilig, snel en goedkoop netwerk voor het uitwisselen van beelden en verslagen tussen ziekenhuizen en zorginstellingen. In 2017 was dvd het meest gebruikte medium hiervoor. Als het aan Alphatron Medical ligt gaan we landelijk gebruik maken van het XDM Netwerk Nederland.

Een gemiddeld ziekenhuis in Nederland wisselt onderzoeken uit met zo’n 80 verschillende zorginstellingen. Het XDM Netwerk Nederland maakt het mogelijk om eenvoudig verbindingen te maken met andere zorginstellingen in Nederland. XDM is ideaal voor uitwisseling van informatie tussen twee partijen (peer-to-peer). Of voor situaties waarbij beelden en verslagen moeten worden overgenomen door het ontvangende PACS en/of VNA systeem. Dit komt voor bij verwijzingen en overdrachten van patiënten tussen ziekenhuizen.

Veilig data delen

Alphatron heeft een centrale Nederlandse XDM-server ingericht. Met een landelijk adresboek waarin alle aangesloten Nederlandse ziekenhuizen (op afdelingsniveau) zijn opgenomen. Met het systeem kunnen aangesloten ziekenhuizen en zorginstellingen veilig onderling communiceren. Het XDM Netwerk Nederland zorgt ervoor dat alle data versleuteld wordt verzonden. Het systeem voldoet aan belangrijke eisen en standaarden. Zoals de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en internationale IHE standaarden.

Over Alphatron Medical

Nederland en Engeland lopen vooruit als het gaat over digitalisering in de zorg. Een toonaagevend bedrijf dat gespecialiseerd is in dit onderwerp is Alphatron Medical. Als pionier bedenkt en ontwikkelt het bedrijf vernieuwende oplossingen. Deze oplossingen dragen bij aan de veiligheid van patiënten en aan een efficiënte manier van werken voor artsen en verplegend personeel. Alphatron Medical is gevestigd vlakbij Rotterdam The Hague Airport. Het is onderdeel van de internationale Alphatron Holding, waarvan ook het hoofdkantoor in Rotterdam is gevestigd.

Op zoek naar meer innovatie in de zorg? Bekijk ook het nieuws en de events van Life Sciences & Health010.