De paardenkracht van Anis Labriki

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Ondernemerschap

Ter ere van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie, gingen wij in gesprek met Anis Labriki, een dynamische ondernemer en de sterke kracht achter PK Boost.

Anis Labriki, PK Boost © Frank Diemel

Persoonlijke voldoening

Anis is geen onbekende in het ondernemerslandschap. Hij heeft in de loop der jaren diverse ondernemingen geleid. Variërend van het runnen van een autogarage en een pizzeria tot het leiden van een installatiebedrijf voor warmtepompen. Ondanks het commerciële succes van deze ondernemingen, ontdekte Anis dat er een belangrijk element ontbrak in zijn werk: persoonlijke voldoening. Anis besloot zijn hart te volgen en zich te richten op een onderneming die niet alleen financieel lonend is, maar waarmee hij ook een maatschappelijke bijdrage levert. Dit vormde de basis van de oprichting van PK Boost, een initiatief waar zijn passie voor fitness en maatschappelijke betrokkenheid samenkomt.

Het begint bij jezelf, jij bent het voorbeeld.”

Anis Labriki, PK Boost

Een nieuwe route dankzij de Ondernemersbalie

Bij de start van PK Boost was de Ondernemersbalie een cruciaal hulpmiddel voor Anis. “De mensen van de Ondernemersbalie gaven mij niet alleen richtlijnen maar ook concrete ondersteuning bij het opzetten van dit bedrijf.” vertelt hij. De Ondernemersbalie adviseerde Anis over het belang van de juiste certificering en begeleidde hem in zijn omscholingstraject. Dankzij het netwerk van de Ondernemersbalie kon hij de AALO-opleiding versneld voltooien, waardoor hij zijn vaardigheden en kwalificaties kon aantonen als Personal Master Trainer.

Dankzij de Ondernemersbalie kon ik van mijn passie mijn werk maken.”

Anis

Ongelijkheid in de sportschool

Anis zag hoe mensen met een aandoening worstelen in de sportschool, dit motiveerde hem om PK Boost op te richten. Hierbij richt hij zich op het trainen van mensen met een aandoening. De naam PK Boost, wat staat voor ‘Paardenkracht Boost’, is naast de eeuwenoude aanduiding van vermogen, geïnspireerd op de bijzondere connectie tussen paarden en mensen. Anis Labriki koos deze naam omdat paarden een natuurlijke affiniteit hebben met het aanvoelen van mensen, waardoor ze een gevoel van veiligheid en vertrouwen bieden.

PK Boost: jij bent een kampioen

 “Het gaat niet om ‘jij hoort er ook bij’, maar om ‘wij zijn gelijk’. Elke stap die je zet, groot of klein, maakt jou al een kampioen.” benadrukt Anis. PK Boost richt zich niet alleen op fysieke training, maar ook op het versterken van zelfvertrouwen en het bevorderen van inclusie.

Grootste droom

Anis’ ambitie reikt verder. Zijn grootste droom is het openen van een eigen sportschool waar iedereen, ongeacht fysieke conditie, zich welkom voelt en de juiste mogelijkheden heeft om te trainen. “Ik wil een plek creëren waar topsporters en mensen met een aandoening naast elkaar kunnen trainen, waar we de nadruk leggen op gelijkwaardigheid en zelfvertrouwen.” legt hij uit. Voor Anis is PK Boost meer dan training; het is een beweging naar een inclusievere samenleving waar iedere stap, groot of klein, waardevol is.

40 jaar Ondernemersbalie – inspiratieverhalen

Rotterdam, de stad van vernieuwing en ondernemen, is de thuisbasis van veel ondernemers die gestart zijn bij de Rotterdamse Ondernemersbalie. Verhalen die een inspiratiebron voor velen zijn. In het kader van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie spraken we deze ondernemers. Je leest er alles over op onze jubileumpagina!

Label Ondernemersbalie 40 jaar ter illustratie

Deel deze pagina