Arzu The Foodbar Supplier

  • Inhoudstype:
    • Verhaal

Arzu The Foodbar Supplier is sinds eind januari 2017 geopend op de Bergweg. Al van jongs af aan heeft Arzu een passie voor eten, chocolade en zoet. Bonbons maken deed zij altijd graag en trakteerde haar visite hier ook regelmatig op. Het was een hobby die nu is uitgegroeid tot haar vak, expert in chocoladelekkernijen in de vorm van foodbars. Ze is klein begonnen op festivals en heeft nu haar eigen zaak.

Arzu The Foodbar Supplier

Voordat zij haar winkel opende stond Arzu regelmatig op de Swan Markets en diverse foodfestivals. Ze kreeg steeds vaker de vraag van klanten waar haar winkel is gevestigd. Hier is uiteindelijk het idee ontstaan om een winkel te starten, er was zoveel vraag naar haar foodbars. Arzu leek het ook leuker om een vaste plek te hebben en is op zoek gegaan naar een geschikt pand. Het liefst in het centrum. Tijdens die zoektocht kwam zij het pand aan de Bergweg tegen en was gelijk verkocht, geen centrum maar wel een prachtige locatie. Hier startte zij haar eerste winkeltje. Ze is begonnen met een klein assortiment van foodbars is zes smaken, maar inmiddels is ze al flink uitgebreid en heeft ze keuze uit meer dan dertig smaken. Lastig kiezen dus!

Trots

Een eigen zaak starten is spannend. Er moet veel geregeld worden voordat je open kan en je moet eerst investeren voordat het wat opbrengt. De ondernemersbalie heeft haar in contact gebracht met de horeca-adviseur van de gemeente. Ook heeft zij hulp gehad bij het nagaan van het bestemmingsplan en aanvragen van de juiste vergunningen. De startperiode verliep vlekkeloos vertelt Arzu, het was eigenlijk te mooi om waar te zijn. Klanten waren enthousiast en wisten haar gelijk te vinden. Ze heeft in de startfase haar kosten zo laag mogelijk gehouden om de eerste maanden financieel goed door te komen. Er kwamen ook steeds meer klanten op haar foodbars af. Arzu heeft de zaak met haar eigen financiën bekostigd, daar is ze best trots op. Je neemt tenslotte toch een risico als je een onderneming start.

Ambitie

Arzu heeft ambitie. Ze wil haar concept van The Foodbar Supplier graag franchisen en is momenteel aan het kijken om een tweede vestiging te openen in het centrum van Rotterdam. Ze wil eerst kijken hoe haar zaak loopt met een tweede vestiging en vervolgens onderzoeken of haar concept franchisewaardig is. Ze denkt groot en hoopt dan ook meerdere vestigingen in Nederland te openen om vervolgens haar plannen in het buitenland doorzetten. Haar droom is om over 5 jaar meerdere succesvolle vestigingen in andere landen te kunnen openen.

Tips

De tip van Arzu aan startende ondernemers is volg je hart, houd het realistisch en maak van je passie je werk. Dan doe je wat je leuk vindt, dat is belangrijk!

Deel deze pagina