Wetswijzigingen per 1 juli

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
Afbeelding ter illustratie - Love Rotterdam door Iris van den Broek
Love Rotterdam shop – Rotterdam Make it Happen ©  Iris van den Broek

Per 1 juli krijgen ondernemers te maken met nieuwe wetten en regels. De BTW op energie gaat omlaag. Daarnaast moeten grote bedrijven hun rekeningen aan mkb’ers binnen 30 dagen betalen en mag je geen tabaksreclame meer maken in je winkel. KvK heeft een overzicht met alle wetswijzigingen voor ondernemers. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen voor mkb’ers.

Lagere BTW op energie

De overheid heeft door de hoge gasprijs in Nederland besloten de energiebelasting te verlagen. De btw op aardgas, elektriciteit en stadsverwarming gaat omlaag naar 9%. Waarschijnlijk loopt deze regeling tot en met 31 december 2022.

Betalingstermijn grootbedrijf naar 30 dagen

De termijn waarop grote bedrijven de rekeningen van kleine bedrijven moeten betalen, wordt verkort van 60 naar 30 dagen. Daardoor ontvang je eerder je geld. Tips om je erop voor te bereiden lees je op de site van KvK Alles over debiteuren en snel je geld krijgen.

Afschermen bezoekadres Handelsregister

Bij mogelijke dreiging wordt het mogelijk om je bezoekadres af te schermen in het Handelsregister. Je leest er meer over op de site van KvK.

Verbod op tabaksreclame in winkels

Vanaf 1 juli mag je geen reclame meer maken in de winkel voor onder andere tabaksproducten, e-sigaretten en e-liquids. Dat geldt ook voor reclame aan de gevel en in de etalage. Uitgezonderd hiervan zijn tabakspeciaalzaken.

Nieuwe wetten na 1 juli

Ook na 1 juli verandert er veel op het gebied van wetgeving. Zo komen er nieuwe regels voor online verkopen, komen er regels ten aanzien van korting op de prijs, worden er strakkere eisen gesteld ten aanzien van arbeidsvoorwaarden en wordt ouderschapsverlof voor een deel betaald. Een overzicht van alle toekomstige wetswijzigingen voor het mkb vind je op de site van de KVK. Daar kun je ook terecht voor een overzicht van alle wetswijzigingen voor ondernemers.

Meer informatie

Voor het volledige nieuwsbericht over de wetswijzigingen voor mkb’ers zie de site van KVK. Daar kun je ook terecht voor een overzicht van alle wetswijzigingen voor ondernemers.

Bekijk ook:

Wetswijzigingen voor zzp’ers

Wetswijzigingen voor starters

Toch nog vragen? Neem contact op met onze Ondernemersbalie. De Ondernemersbalie is op geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Je vind de Ondernemersbalie op het Ondernemersplein in de Kamer van Koophandel (Blaak 40). Daarnaast is het team van de Ondernemersbalie ook telefonisch (9.00 -17.00 uur) en per mail bereikbaar.

Deel deze pagina