Babels recept voor succesvol ondernemen

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Horeca
    • Ondernemerschap

Rotterdam, de stad van vernieuwing en ondernemen, is de thuisbasis van Raoni Babel. Een culinair visionair wiens verhaal een inspiratiebron is voor velen. In het kader van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie spreken we met hem over zijn smakelijke ondernemingen: Koken met Babel & Surinaamse Sushi.

Raoni Babel van Koken met Babel over de Ondernemersbalie.
Raoni Babel © Frank Diemel

Babels recept: passie als hoofdingrediënt

Raoni Babel is een trotse vader van vier kinderen met een groot hart voor koken. Hij begon zijn culinaire avontuur 7 jaar geleden met ‘Koken met Babel’. Zijn passie voor koken gaat terug naar zijn jeugd, waarin Raoni opgroeide in een vegetarisch gezin. Hij leerde van zijn moeder hoe innovatief je kunt zijn met gerechten. Deze vroege invloeden legden de basis voor zijn passie voor koken en zijn ondernemerssucces.

Surinaamse Sushi

Dit avontuur begon met een simpel TikTok filmpje. “Ik hou van sushi en Surinaamse eten, dus waarom niet combineren?” zegt Raoni. Uit dit idee ontstond Babels recept ‘Surinaamse Sushi’, een vernieuwende culinaire creatie die traditionele Japanse sushi combineert met de rijke smaken van de Surinaamse keuken. Met gerechten zoals de mango bakkeljauw roll, brengt Raoni een stukje Suriname naar de sushi-wereld, waarbij hij verrassende smaakcombinaties en texturen verkent. Babels missie is duidelijk: het vernieuwen van traditionele Surinaamse gerechten. “Het gaat om het samensmelten van culturen” zegt hij.

De kracht van social media

Zijn Surinaamse Sushi bleek een ontzettend grote hit. Nadat een aantal populaire influencers zijn gerechten bestelden en hier video’s over opnamen groeide zijn populariteit. Zijn interactieve en persoonlijke benadering versterkte zijn succes. De zichtbaarheid op sociale media heeft ‘Koken met Babel’ geholpen om een breder publiek te bereiken en zijn gastronomische innovaties te verspreiden.

Op zoek naar een keuken!

Voor de groeiende vraag naar zijn innovatieve sushi had Raoni Babels onderneming behoefte aan uitbreiding, daarvoor zocht hij hulp bij de Ondernemersbalie van Rotterdam. De Ondernemersbalie bood hem waardevolle ondersteuning door het verstrekken van contacten en advies, waardoor hij geschikte locaties vond voor zijn uitbreidende bedrijf. Deze stap was essentieel voor de groei en het succes van zijn unieke culinaire onderneming.

De Ondernemersbalie hielp mij met het vinden van geschikte locaties en bood mij waardevol advies.”

Feedback is groei!

De groei van Koken met Babel is een voorbeeld van hoe lokale ondersteuning en netwerken cruciaal zijn. Raoni benadrukt: “Netwerken is essentieel, het helpt bij het maken van belangrijke keuzes en het vinden van nieuwe kansen.” Raoni zijn advies aan nieuwe ondernemers is tweeledig: “Luister naar je klanten en wees niet bang om hulp te vragen, feedback is van onschatbare waarde.”

Zijn onderneming is een levend bewijs van hoe passie, innovatie, en ondersteuning van instellingen zoals de Ondernemersbalie kunnen leiden tot overheerlijk succes!

40 jaar Ondernemersbalie – inspiratieverhalen

Rotterdam, de stad van vernieuwing en ondernemen, is de thuisbasis van veel ondernemers die gestart zijn bij de Rotterdamse Ondernemersbalie. Verhalen die een inspiratiebron voor velen zijn. In het kader van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie spraken we deze ondernemers. Je leest er alles over op onze jubileumpagina!

Label Ondernemersbalie 40 jaar ter illustratie

Deel deze pagina