>
Foto: gemeente Rotterdam

Bedrijven en studenten samen naar Fruit Logistica

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De fruitsector is innovatief en dynamisch. Bedrijven uit de regio Rotterdam geven studenten samen met het Rotterdam Food Cluster, AVAG, GroentenFruit Huis, Greenport West Holland en Westland Marketing de kans dit te ervaren tijdens de Fruit Logistica 2018. Circa 50 studenten gaan op de beurs aan de slag met verschillende stageopdrachten voor de deelnemende bedrijven. De beurs vindt plaats op 7, 8 en 9 februari in Berlijn.

Studenten zijn afkomstig van de onderwijsinstellingen Albeda, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Inholland, Lentiz onderwijsgroep, Hogeschool Rotterdam, STC, Wageningen University & Research, het Wellantcollege en Zadkine. De opdrachten van de studenten zijn uiteenlopend. Zo zullen studenten zich richten op een onderzoek naar de internationale propositie van enkele deelnemende bedrijven. Andere studenten houden enquêtes naar technologische ontwikkelingen of helpen met hospitality op de beurs. Naast de initiatiefnemers achter de samenwerking doen ook onder andere de bedrijven Berg Hortimotive, Hoogendoorn, Koppert Cress, Dex Groep, Havenbedrijf Rotterdam, Bom Groep, Natures Pride, Koppert Biological Systems en The Greenery mee.

Koppert genomineerd voor Fruit Logistica Innovation Award

Voor Koppert Biological Systems uit Berkel en Rodenrijs is de beurs extra spannend. Het bedrijf maakte een nieuw kweekzakje voor roofmijt voor de bestrijding van trips en witte vlieg. Deze innovatie zorgt ervoor dat de roofmijt beschikbaar komt voor meer verschillende gewassen.

Meer weten?

Het Rotterdam Food Cluster zal samen met de bedrijven en studenten actief zijn op social media tijdens de beurs. Volg het Rotterdam Food Cluster op Twitter, Facebook en Linkedin of via hun eigen website: http://www.rotterdamfoodcluster.com/. Ontdek dan ook meteen op welke andere manieren het Rotterdam Food Cluster samenwerkt met studenten. Misschien zit er ook een mooi project voor jouw bedrijf bij.