Nog steeds maatwerk mogelijk voor ondernemers

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Coronaloket010

Sinds het begin van de coronamaatregelen in 2020 helpt de gemeente Rotterdamse ondernemers op het gebied van belastingen waar dat nodig is. Wij bieden maatwerk aan voor jou als ondernemer, mocht je dat nodig hebben.

Vanaf 20 januari 2022 zullen Rotterdamse ondernemers de jaarlijkse belastingaanslag Niet-Woningen ontvangen. Dit is een belastingaanslag voor de rioolheffing en onroerendezaakbelasting. Nu in Nederland met de lockdown opnieuw zoveel ondernemers hun deuren gesloten moeten houden begrijpen wij dat deze belastingaanslag voor sommige ondernemers op een ongelukkig moment komt.

Waarom dan toch versturen?

De gemeente heeft een wettelijke taak om de belastingaanslag op te leggen. 95% van alle belastingaanslagen moet binnen de eerste 8 weken van het nieuwe jaar worden verstuurd. Dit staat in de Wet Waardering Onroerende zaken (Wet Woz). De landelijke Waarderingskamer controleert dat. De Waarderingskamer is een overheidsorganisatie die kijkt of gemeenten de Wet Woz goed uitvoeren. Om deze reden zullen ondernemers wel de belastingaanslag op de mat aantreffen in de komende weken.

Moeite met betalen?

Heb jij moeite met het betalen van de belastingen? Neem dan contact op via het telefoonnummer 14 010, optie 1.  Dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Deel deze pagina