Beperkte verkoop alcohol door supermarkten tijdens Rotterdam Unlimited

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Veilig
Zomercarnaval foto door Bas Czerwinski
Foto: Bas Czerwinski

In het Rotterdam Centrum vindt op 28 en 29 juli Rotterdam Unlimited plaats. Een evenement waar ieder jaar veel bezoekers op afkomen. Om mogelijke overlast te minimaliseren, zijn er tijdens deze dagen specifieke beperkingen met betrekking tot de verkoop van alcohol door supermarkten.

Wat houden deze beperkingen precies in?

Op vrijdag 28 juli van 17.00 tot 24.00 uur en op zaterdag 29 juli van 12.00 tot 24.00 uur mag een supermarkt in het gebied binnen de rode lijn op onderstaande plattegrond:

  1. geen gekoelde alcoholhoudende drank verkopen of geven.
  2. één stuk (blikje of flesje) ongekoelde zwak-alcoholhoudende drank per klant verkopen of geven.
plattegrond centrum aangepaste regels alcohol

Deze maatregelen zijn genomen naar aanleiding van eerdere evenementen, zoals de marathon, koningsdag en de kampioenswedstrijd en huldiging van Feyenoord, waarbij het direct nuttigen van alcohol op straat voor overlast en openbare ordeverstoringen heeft gezorgd. Als ondernemer speel je een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid en sfeer tijdens dit soort festiviteiten.

Handhaving

Tijdens Rotterdam Unlimited zullen toezichthouders aanwezig zijn in het centrum van de stad om toe te zien op de naleving van de hierboven genoemde beperkingen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze regels en ze strikt op te volgen om problemen te voorkomen. Laten we er samen voor zorgen dat Rotterdam Unlimited een fantastisch feest wordt, waar iedereen met plezier op terugkijkt.

Poster met alcoholregels tijdens Rotterdam Unlimited

Deel deze pagina