Bezoek wethouder Simons aan winkelgebieden Slinge en Nieuwe Binnenweg

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Vitale Kerngebieden

Wethouder Simons bezocht deze zomer de winkelgebieden Slinge in Charlois en de Nieuwe Binnenweg in Delfshaven. Hij sprak met lokale ondernemers en vastgoedeigenaren over het aantrekkelijker, veiliger en dus toekomstbestendiger maken van deze winkelgebieden.

Variatie en veiligheid

De twee winkelgebieden kennen ieder hun eigen problematiek. Slinge heeft te veel winkels en te weinig variatie in het aanbod. Robert Simons, wethouder (o.m. Economie), ging daar in gesprek met ondernemers: “Ik ga graag op werkbezoek om te horen wat er speelt. Ik ben trots op en dankbaar voor hun mooie werk en wat ze doen voor hun winkelgebied. Hun zorgen over veiligheid op straat, witwaswinkels en invoering betaald parkeren neem ik mee.”

Eenheid en samenwerking

De wethouder bezocht ook de Nieuwe Binnenweg waar juist veel variatie aan winkels is, maar te weinig samenhang. Daarnaast is het eigendom van panden versnipperd, is er veel leegstand, te veel horeca-aanbod en heeft men te maken met gevaarlijk rijgedrag van automobilisten. Ook blijven samenwerking en veiligheid belangrijke aandachtspunten.

Aantrekkelijke winkelgebieden

De aanpak Vitale Kerngebieden moet hier verandering in brengen. Er is een overschot aan winkelruimte in Rotterdam en sommige winkelgebieden hebben een eenzijdig winkelaanbod en zijn onveilig. Met de aanpak worden winkelgebieden zoals Slinge en de Nieuwe Binnenweg getransformeerd tot ontmoetingsplekken met een mix van winkels, woningen, horeca en maatschappelijke voorzieningen. Met deze op maat gerichte aanpak werken gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren samen aan een aantrekkelijk en toekomstbestendig winkelgebied voor bewoners, bezoekers en ondernemers.   

Deel deze pagina