>

BI/OND winnaar Philips Innovation Award 2019

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Studentenstart-up BI/OND is de winnaar van de Innovator League in de Philips Innovation Award die op maandag 6 mei werd uitgereikt in Theater Rotterdam. BI/OND ontwerpt avatars van menselijke organen die gemaakt zijn van menselijke cellen en siliconen chips en gebruikt kunnen worden om de werking van medicijnen te onderzoeken en deze verder te ontwikkelen.

De winnaar van de Rough Diamond League is Hable. Hable biedt een braille toetsenbord voor mobiele telefoons. Het keyboard kan worden geplaatst op de telefoon zoals een hoesje. Op de achterkant van het hoesje zitten acht toetsen. Zes daarvan zijn braillepunten. Met deze punten kan elke letter, cijfer en interpunctie worden gemaakt.

De winnaar van de Innovator League ontving een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. De Rough Diamond winnaar ging met prijs ter waarde van 10.000 euro naar huis. Tijdens de finale van de 14e editie was ondernemer en mede-oprichter van TomTom Corinne Vigreux aanwezig en werd geïnterviewd door Humberto Tan.

De acht finalisten willen op hun eigen manier de wereld verbeteren. Ze werden hierin geholpen door het Business Panel en de Partners van de Philips Innovation Award waaronder gemeente Rotterdam, die de deelnemers van constructieve feedback voorzag. Op die manier kregen ze de kans om hun businessplan aanzienlijk te verbeteren.

De organisatie van de Philips Innovation Award

De Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profit organisatie die nauw samenwerkt en gesponsord wordt door onder andere de Koninklijke Philips. Het bestuur van de Award bestaat uit zeven studenten van de Eramus Univerisiteit Rotterdam. Op deze manier is het een Award georganiseerd voor studenten, voor studenten. Voor meer informatie, zie www.phia.nl.