BIZ Rotterdam Centrum en gemeente Rotterdam houden samen het centrum-winkelgebied schoon

  • Inhoudstype:
    • Nieuws

In mei tekenden de gemeente Rotterdam en de Bedrijven Investeringszone (BIZ) Rotterdam Centrum een samenwerkingsovereenkomst om het winkelgebied in het centrum van de stad extra schoon, heel en veilig te maken. Want wie wil er nou niet winkelen en werken in een uitnodigend en opgeruimd centrum?

Wethouder Vincent Karremans tekent samenwerkingsovereenkomst met BIZ Rotterdam Centrum
Fotografie gemeente Rotterdam

De BIZ Rotterdam Centrum en de gemeente Rotterdam leggen jaarlijks hun afspraken vast in een samenwerkingsovereenkomst. De wethouder, de directeur Schone Stad van de gemeente, de directeur van Organisatie Rotterdam Centrum en medewerkers van de gemeente die betrokken zijn bij het schoonhouden van het winkelgebied warenaanwezig bij het ondertekenen van de overeenkomst. Met elkaar houden ze het winkelgebied zo schoon en aantrekkelijk mogelijk.

De samenwerking

Om het winkelgebied naar een nog hoger schoonniveau te tillen werkt de BIZ Rotterdam Centrum samen met de gemeente op onderwerpen zoals zwerfafval, het legen en schoonhouden van afvalbakken. Reinigers van de gemeente zetten zich zeven dagen per week in voor het schoonhouden van het winkelgebied. Dit doen zij vroeg in de ochtend en in de middag, tijdens de openingstijden van het winkelgebied.

Bedrijven Investeringszone (BIZ)

De BIZ Rotterdam Centrum is een samenwerking van ondernemers en pandeigenaren die hun krachten bundelen en samen investeren in de kwaliteit van het winkelgebied. Jaarlijks leveren de ondernemers en pandeigenaren een financiële bijdrage aan de BIZ. De BIZ-bijdrage wordt onder meer besteed aan het extra schoonmaken van het winkelgebied boven op het standaard schoon niveau. Hiermee draagt de BIZ bij aan een zeer aantrekkelijk en bovengemiddeld schoon kernwinkelgebied.

Deel deze pagina