>
Foto: Frank Hanswijk

Boeklancering Andersnogiets?

Youssef Karoouh - Annaser noten

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op 17 mei is het boek ‘Andersnogiets | De wereld achter de Rotterdamse winkelpui’ gelanceerd. Annemarie Mosterd begon ‘Andersnogiets?’ als digitaal platform waar bijzondere verhalen van Rotterdamse ondernemers terug te vinden zijn. De verhalen van ondernemers krijgen nu niet alleen digitaal een plekje, maar ook in het boek Andersnogiets?. In het boek vertellen Rotterdamse ondernemers over hun ambacht.

Andersnogiets? is een ode aan de Rotterdamse ondernemers in de winkelgebieden uit Rotterdam. Zij zijn de boegbeelden van hun buurt en de stad. In het boek Andersnogiets? ontdek je hoe het winkellandschap de afgelopen jaren is veranderd, welke ondernemers het huidige winkellandschap vormen en hoe zij samenwerken met elkaar en de gemeente.

Veranderend winkellandschap

Door de jaren heen is het winkellandschap in Rotterdam fors veranderd en blijft het winkellandschap zich doorontwikkelen. Het is belangrijk om winkelgebieden aantrekkelijk te houden en te maken omdat deze een belangrijke rol spelen in de aantrekkelijkheid van de stad. Daarom is in de detailhandelsnota 2017 beschreven welke kant de gemeente Rotterdam die ontwikkeling op ziet gaan. Een aantal trends in consumentengedrag zijn bepalend voor detailhandel in de stad. De ontwikkelingen zijn per gebied beschreven, omdat het toekomstperspectief binnen de stad sterk varieert. Waar het toekomstperspectief voor detailhandel goed is, werkt de gemeente mee aan een aantrekkelijk winkelgebied. Waar het toekomstperspectief voor detailhandel niet goed is, kijkt de gemeente naar andere functies.

Lees meer over detailhandelsnota

Samenwerken

Alle partijen in een winkelgebied hebben invloed op de aantrekkelijkheid van het gebied. Hoe meer partijen meewerken, hoe groter de te bereiken positieve ontwikkelingen. Daarom werkt de gemeente graag met zo veel mogelijk partijen aan een aantrekkelijk winkelgebied. Als ondernemers er samen de schouders onder willen zetten, ondersteunt de gemeente dat van harte. Bedrijfscontactfunctionarissen zijn voor ondernemers(collectieven) een duidelijke ingang naar de gemeente en bieden raad en daad om een winkelgebied aantrekkelijker te maken. De samenwerking tussen een ondernemerscollectief en de gemeente kan vormgegeven worden als een Bedrijven Investeringszone (BIZ).

Lees meer over de bedrijfscontactfunctionarissen

Lees meer over BIZ

Aantrekkelijk Rotterdam

Rotterdam wordt populairder en populairder. Mensen en ondernemers komen en gaan. In het boek Andersnogiets? komen juist de ondernemers aan het woord die al een tijd in Rotterdam ondernemen. Buiten dat het boek een ode is aan alle ondernemers, is het doel ook het verbinden van oude en nieuwe ondernemers. Ondernemers die aan het woord komen zijn onder andere ondernemers van Susan Bijl, Dirks Fietsenwerkplaats, Bouwerij Noordt, Wattnou verlichting en Donner Boeken. Ook anderen die actief zijn in deze sector komen aan het woord.