>
Foto: Lilian Everaert

Brexit-bedrijven beter af in Rotterdam

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bedrijven die vluchten voor de brexit zijn beter af in Rotterdam dan Amsterdam. Dat stelt een vastgoedadviseur in Het Parool.
 
Kantoorruimte in Amsterdam is moeilijk te vinden en te duur. Ook is de beschikbare kantoorruimte in de hoofdstad niet op groei berekend. Dat terwijl Rotterdam zich nu al voorbereid op de uitbreiding van het aantal kantoren. 


Potentie

"De potentie van Rotterdam is heel erg groot,” zegt Frank Verwoerd van Colliers. "Ze sorteren nu al voor op uitbreiding van het aantal kantoren ondanks hun leegstand. Op het moment dat die bedrijven komen, kunnen ze snel schakelen. Amsterdam is daarin veel minder adequaat. Dat geldt ook voor bereikbaarheid en openbaar vervoer."

Van de 98 bedrijven die in de afgelopen anderhalf jaar activiteiten van Groot-Brittannië naar Nederland verplaatste, koos driekwart toch voor Amsterdam. Volgens Colliers is dat nog maar de voorhoede. Van de 325 bedrijven die nog plannen hebben verwacht de vastgoedadviseur dat de animo voor de hoofdstad een stuk lager ligt. (Bron: rijnmond.nl)