>

Douane Brexit Toolkit

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op korte termijn trekt het Verenigd Koninkrijk (VK) zich terug uit de Europese Unie. Dit wordt ook wel de Brexit genoemd.

Dit heeft consequenties voor Britse burgers en hun gezinsleden die in Nederland willen blijven wonen. De Brexit heeft ook gevolgen voor EU-ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk.

Het VK en de Europese Unie hebben de handen op elkaar als het gaat om de technische draft; de tekst over de terugtrekking van het VK uit de EU. Dit akkoord is een belangrijke stap en veel bedrijven halen opgelucht adem. Maar er zijn nog veel vragen.

Douane Brexit Toolkit

Douane Nederland heeft een Douane Brexit Toolkit opgesteld om inzichtelijk te maken welke zaken je moet regelen om te kunnen in- en uitvoeren van en naar het VK. Deze is te downloaden via het Brexitloket. Doe meteen ook de Brexitimpactscan!

Douane

Zodra het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uitmaakt van de Europese Interne Markt en de douane-unie, is er geen vrij verkeer van goederen meer. Vanaf dat moment gelden andere handelsafspraken met het Verenigd Koninkrijk dan u als ondernemer gewend bent. Zo komen er extra douanecontroles en aanvullende voorschriften voor export en import. Dit zorgt voor extra digitale administratie voor de ondernemer.

Meer informatie

De website van de Nederlandse overheid over Brexit, met informatie voor Britse burgers in Nederland en informatie voor ondernemers. De website van de Britse ambassade heeft meer informatie over de status van Britse staatsburgers in Europa terwijl de onderhandelingen plaatsvinden. De IND heeft meer informatie over het aanvragen van een verblijfsvergunning en het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.