>
Foto: Pixabay

Informatief Brexit-webinar voor de sectoren luchtvaart, maritiem, wegtransport en milieu

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Meld je aan voor het Brexit-webinar op 26 oktober! Vanaf 1 januari 2021 veranderen de afspraken tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Daarom organiseert de Rijksoverheid een webinar, speciaal voor de luchtvaart-, maritiem-, wegtransport- en milieusector!

 

Ontdek tijdens het webinar wat de laatste stand van zaken is en stel vragen aan de Douane, Rijkswaterstaat, Portbase en de experts op het gebied van luchtvaart.

 

Handelsakkoord?

Brexit was al op 31 januari 2020 een feit. Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie onderhandelen nog altijd over de voorwaarden. Tot nu toe zonder resultaat. Deze onderhandelingsperiode loopt af op 31 december 2020. De EU-regels gelden dus tot eind van dit jaar.

Nu de onderhandelingsperiode niet wordt verlengd, is het kort dag voor een handelsakkoord. Premier Boris Johnson wil dat er voor 15 oktober zicht is op een akkoord over de details van de exitovereenkomst. Een Brexit zonder deal komt nu steeds dichterbij. Als het niet lukt om afspraken te maken over de nieuwe relatie, dan vindt aan het einde van de overgangsperiode alsnog een Brexit zonder handelsakkoord plaats.

 

Luister naar de experts en stel vragen

Geen overeenkomst? Dat heeft grote gevolgen voor een bedrijf of organisatie. Neem daarom nu al stappen. Stel vast welke impact het aflopen van de overgangsperiode op jouw bedrijf of organisatie heeft. Denk bijvoorbeeld aan douanecontroles, voorschriften voor in- en uitvoer van producten en kwaliteitseisen.

 

Programma

Op maandag 26 oktober, tussen 10.00 en 11.00 uur, vertellen experts over:

  • De stand van zaken in de onderhandelingen;
  • De voorbereidingen van de overheid;
  • Hoe je je zo goed mogelijk en op tijd kunt voorbereiden;
  • Welke middelen daarbij kunnen helpen.


Brexit kan iedereen raken, ook als dat in eerste instantie niet zo lijkt te zijn. Controleer wat de mogelijkheden zijn voor een goede voorbereiding en doe de Brexit Impact Scan. Bekijk ook: https://www.getreadyforbrexit.eu/

 

Aanmelden

Deelnemen aan het webinar / stakeholdersbijeenkomst is mogelijk door je aan te melden via: sanne.valkenburg@minienw.nl. Hierbij kun je meteen doorgeven welke specifieke vragen je graag beantwoord wilt zien of als een collega de deelnemerslink (ook) wilt ontvangen. Na aanmelding volgt een link waarmee je kan deelnemen aan het webinar. 


Bron: Brexitloket rijksoverheid