>
Foto: Marc Nolte

Brief van burgemeester Aboutaleb: thuiswerken is de norm

30 september 2020

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het aantal coronabesmettingen in Rotterdam stijgt hard. Burgemeester Aboutaleb heeft een brief geschreven aan de ondernemers met werknemers om personeel zoveel mogelijk thuis te laten werken. Lees hier zijn brief.

Beste werkgever,

De rijksoverheid heeft de coronamaatregelen weer aangescherpt nu de verspreiding van het virus onrustbarend toeneemt. De gevreesde ‘tweede golf’ lijkt op ons af te rollen. Op dit moment zijn in onze regio meer dan 3000 mensen positief getest. De ziekenhuizen zien het aantal corona-patiënten weer toenemen. Dat zijn zorgelijke ontwikkelingen, met de impact van de eerste golf op de samenleving nog vers in het geheugen.

Minister-president Rutte heeft ons daarom weer met klem verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken. In ons optimisme over het dalend aantal besmettingen in de afgelopen periode, waren de maatregelen enigszins versoepeld. Vervolgens versoepelden werkgevers de regels zodat werknemers elkaar weer konden ontmoeten. We zien het om ons heen: het is weer drukker in het openbaar vervoer, de filemeldingen zijn weer terug en de kantoren weer drukker bezet.
Resultaat: het aantal besmettingen op het werk neemt toe.

Niemand zit te wachten op een tweede (gedeeltelijke) lockdown, met alle emotionele en zakelijke consequenties van dien. Daarom verzoek ik u met klem, voor zover u dit al niet deed, om uw medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Geen live borrels, brainstorm- of teamsessies meer. Geen keuzevrijheid qua werklocatie, maar een strakke richtlijn.

Als thuiswerken geen optie is in uw bedrijf, vraag ik u extra toe te zien op het naleven van de 1,5 meter-maatregel, de hygiënevoorschriften en te zorgen voor voldoende ventilatie.
Thuiswerken is vanaf nu de norm, om onszelf en de mensen om ons heen te beschermen. Ik reken op uw begrip en medewerking!

Met vriendelijke groet,
ing. A. Aboutaleb
Burgemeester