>

CIC Rotterdam verdubbelt in 2018

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nog eens 4.000 vierkante meter in 2018.

Innovatie is een belangrijke motor achter de Nederlandse economie. Dat is op allerlei plekken in Rotterdam zichtbaar. Eén van die plekken is het Cambridge Innovation Center (CIC) in het Groothandelsgebouw. Zo’n twee jaar na de opening, verdubbelt het CIC in omvang, van 4.000 naar 8.000 vierkante meter.

Deze week namen CIC-directeur Meslissa Ablett en wethouder Maarten Struijvenberg de eerste 1.000 m² in gebruik tijdens de presentatie van de Impact Report van CIC. De cijfers in de Impact Report maken duidelijk waarom CIC uitbreidt.

Succesverhalen in cijfers

General Manager Melissa Ablett: “In 2017 is er meer dan 3 miljoen euro opgehaald middels verschillende vormen van fundraising, zoals venture capital en subsidies, maar ook door verkregen awards en angel investeerders.”

Deze 3 miljoen euro is in aanvulling op de meer dan 20 miljoen euro die de startups sinds hun oprichting hebben opgehaald. Ablett: “CIC Rotterdam huisvest daarbij investeerders die op dit moment zo’n 315 miljoen euro kapitaal onder management hebben. In aanvulling op de startups hebben grotere corporaties, academische instelling en non-profit organisaties aangegeven meer dan 4.500 banen te hebben gecreëerd in 2017.”

Werkgelegenheid en groei

Innovatie en werkgelegenheid zijn twee belangrijke pijlers onder de ontwikkeling van de Rotterdamse economie. “De kleine bedrijven die we hier bij CIC zien werken en de technologie en producten die zij ontwikkelen zijn belangrijk op de groei en de toekomst van Rotterdam”, stelde Struijvenberg in zijn keynote speech. Rotterdam zet zich daarom in voor een sterk en actief innovatienetwerk.

Deze week werd al bekend dat 47 Zuid-Hollandse MKB-ondernemers een bijzonder samenwerkingsverband aangaan in vier projecten met in totaal één miljoen euro ondersteuning vanuit het rijk, de provincie en de metropoolregio.