>

Circulaire kansen voor de bouwsector

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Samen circulaire ondernemingen creëren

Rotterdam is op weg naar een samenleving zonder afval. Dat betekent de omschakeling van een lineaire naar een circulaire economie. Circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Of waar, in plaats van producten, diensten worden aangeboden. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen.

De gemeente Rotterdam, Rabobank en BlueCity organiseren samen met het trainersnetwerk CIRCO in het najaar van 2019 een driedaagse training voor (MKB) bedrijven uit de bouwketen, gebouw gerelateerde maakindustrie en toeleveranciers hieraan die op zoek zijn naar nieuwe business kansen.

In drie dagen zetten ze concrete stappen naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. Onderwerpen die
tijdens de sessies aangepakt worden, zijn: circulaire daken, warmte-as-a-service, circulaire installaties.

“CIRCO Tracks kunnen het begin zijn van innovaties die een ketentransitie in gang zetten,” aldus Yvette Koedijk van BlueCity. “Onze missie is om de circulaire economie te versnellen door middel van ondernemerschap. We faciliteren programma's met onze partners en bieden bedrijven de mogelijkheid om hier hun innovaties te testen of ideeën verder te brengen tot valide business. CIRCO Tracks passen hier perfect in."

 

Meer informatie

Meer over de Circo Tracks en aanmelden.