Circulair Loket – AnoukxVera

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Circulair
Circulair Loket - AnoukxVera staan samen op de foto over textielrestanten

Heb jij net als AnoukxVera een vraag over ondernemen met afval? Dien ‘m in bij het Circulair Loket en krijg gratis en vrijblijvend persoonlijk advies op maat van experts.


“Wij zijn AnoukxVera, een ontwerpstudio opgericht door Anouk van de Sande en Vera de Pont in 2015. Wij zijn met onze studio gevestigd in De Wasserij, een broedplaats voor innovatieve mode in Rotterdam. Onze projecten balanceren tussen mode en interieur en hebben vaak een humoristisch en grafisch handschrift. Vaak ontfermen we ons over het hele proces. Dit betekent dat we ook verantwoordelijk zijn voor de fotografie en het grafisch vormgeven van onze projecten. De reststroom die we op dit moment verwerken bestaat voornamelijk uit snijresten van zeil afkomstig van een lokale zeilmakerij. Dit materiaal is zo goed als nieuw en dus de moeite waard om een herbestemming te geven. Daarnaast verwerken we ook misprints en miskleuringen uit de textielindustrie. Ook zijn we aan het onderzoeken of we kunnen werken met oude sjorbanden. Deze worden vaak eenmalig ingezet op de bouwplaats. Het in kaart brengen van lokaal snijafval vinden we interessant omdat dit een onaangetaste en reeds aanwezige grondstof is zonder toepassing.”

Het Circulair Loket

Het Circulair Loket is hét startpunt voor al je vragen over ondernemen met afval. Wanneer mag je reststromen wel of niet gebruiken en waar moet je zijn om dat geregeld te krijgen? Dien je vraag in en krijg gratis en vrijblijvend advies op maat in het omgaan met de soms ingewikkelde wet- en regelgeving die gepaard kan gaan met circulair ondernemen. Zo voorkom je een langdurige en kostbare zoektocht naar de juiste procedures en vergunningen, en hou je tijd over voordat waar je goed in bent: ondernemen en een positieve bijdrage leveren.

Deel deze pagina