Circulair Loket – Buurman

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Circulair
Foto van directeur Buurman voor de campagne van het Circulair Loket

Heb jij net als Liv een vraag over ondernemen met afval? Dien ‘m in bij het Circulair Loket en krijg gratis en vrijblijvend persoonlijk advies op maat van experts.

“Mijn naam is Liv Kooijmans en ik ben de directeur van Buurman Rotterdam, de circulaire bouwmarkt in Rotterdam gevestigd in de Keilewerf. Buurman staat voor lokaal hergebruik. In onze bouwmarkt haal je gebruikte bouwmaterialen en Rotterdams stadshout. Stadse bomen worden om verschillende redenen gekapt en gaan normaal gesproken de versnipperaar in, maar Buurman maakt er prachtige planken van. Wij zagen, drogen en verkopen dit mooie hout. Onze bouwmaterialen krijgen we binnen van particulieren, tentoonstellingsbouwers, aannemers, slopers, producenten en meubelmakers en verzamelen we voor zo’n 80% lokaal.
In onze werkplaats kunnen Rotterdammers ook een cursus of workshop meubelmaken volgen en leer je hoe je hout een tweede leven kan geven. Ook voor het huren van een werkbank kun je terecht bij Buurman. Wij zorgen ervoor dat bouwmaterialen als hoogwaardige grondstof worden behandeld in plaats van als afval. Het sluiten van materiaalkringlopen is een kwestie van dóen!”

Het Circulair Loket

Het Circulair Loket is hét startpunt voor al je vragen over ondernemen met afval. Wanneer mag je reststromen wel of niet gebruiken en waar moet je zijn om dat geregeld te krijgen? Dien je vraag in en krijg gratis en vrijblijvend advies op maat. Het loket is voor ondernemers in regio Rotterdam die ondernemen met afval of dat willen gaan doen. Van startups tot MKB bedrijven en grotere organisaties.

Deel deze pagina