Circulair Loket – Damen Shipyards

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Circulair
Dewi Wesselman werkzaam bij Damen Shipyards staat op de foto voor de campagne van het circulair loket

Heb jij net als Dewi een vraag over ondernemen met afval? Dien ‘m in bij het Circulair Loket en krijg gratis en vrijblijvend persoonlijk advies op maat van experts.

“Mijn naam is Dewi Wesselman en ik ben industrieel ontwerper bij Damen Shipyards. Damen Shipyards is een Nederlands scheepsbouwbedrijf met meer dan dertig werkmaatschappijen in binnen- en buitenland en zo’n 12.000 werknemers. Met vestigingen in Gorinchem, Schiedam en Hardinxveld-Giessendam.
Ik houd me bezig met het ontwerpen van ferries en kijk hoe we duurzaamheid en
voornamelijk circulariteit kunnen meenemen in het ontwerpproces. Damen Shipyards heeft de ambitie om de meest duurzame scheepsbouwer ter wereld te worden. We gebruiken nu al oude banden van trucks als stootkussens en onderzoeken hoe we plastic kunnen vervangen door gerecycled plastic. Ook verkopen we onze afvalstromen zoals hout, staal en aluminium, deze worden vervolgens door andere partijen weer gebruikt.”

Circulair Loket

Het Circulair Loket is voor ondernemers in regio Rotterdam die ondernemen met afval of dat willen gaan doen. Van startups tot MKB bedrijven en grotere organisaties. Als je een ondernemer of organisatie bent die zich een weg probeert te banen in het woud van wetten en regels rondom ondernemen met reststromen, dan is het Circulair Loket voor jou! 

Neem ook eens een kijkje op de website van Rotterdam Circulair.

Deel deze pagina