Circulair Loket – FALAFVAL

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Circulair

Heb jij net als Ayuk en Scifo een vraag over ondernemen met afval? Dien ‘m in bij het Circulair Loket en krijg gratis en vrijblijvend persoonlijk advies op maat van experts.

Oprichters van Falafval samen op de foto voor de campagne van het circulair loket

“Mijn naam is Ayuk Bakia. Samen met mijn compagnon Scifo Minnaard willen we laten zien en proeven dat veel voedselafval eigenlijk geen échte afval is. Met FALAFVAL maken we, zoals de naam al zegt, falafel van groente-afval. Dit doen we van de buitenbeentjes; groenten die normaal in de prullenbak worden gegooid of minder hoogwaardig verwerkt worden. Wereldwijd wordt een derde van het geproduceerde voedsel weggegooid. Deze mega verspilling is niet alleen zonde, maar het kost ons ook belangrijke grondstoffen, zoals vruchtbaar land, water, arbeid en energie. De groente resten die wij gebruiken zijn voornamelijk paprika, knoflook, ui en bonen. We halen deze groente vrij vroeg uit de voedselketen en brengen het naar onze keuken in BlueCity. Deze groenten krijgen we rechtstreeks aangeleverd van de producenten en telers. We leveren onze falafel aan horeca. Maar we verzorgen ook graag events met duurzame catering. Elke zaterdag kan je onze falafel proeven bij onze foodtruck op de Rotterdamse Oogst Markt op Noordplein.”

Circulair Loket

Het Circulair Loket is voor ondernemers in regio Rotterdam die ondernemen met afval of dat willen gaan doen. Van startups tot MKB bedrijven en grotere organisaties: als je een ondernemer of organisatie bent die zich een weg probeert te banen in het woud van wetten en regels rondom ondernemen met reststromen, dan is het Circulair Loket voor jou! 

Neem ook eens een kijkje op de website van Rotterdam Circulair.

Deel deze pagina