Circulair Loket – Vet & Lazy

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Circulair
Mede eigenaar Vet & Lazy, Ruben Krommenhoek  staat op de foto voor de campagne van het Circulair Loket

Heb jij net als Ruben een vraag over ondernemen met afval? Dien ‘m in bij het Circulair Loket en krijg gratis en vrijblijvend persoonlijk advies op maat van experts.

“Mijn naam is Ruben Krommenhoek en ik ben eigenaar van de Vet & Lazy speciaalbier brouwerij. Onze missie is lekker bier maken, maar we werken ook aan zoveel mogelijk circulair. In BlueCity zijn we in 2015 onze brouwerij gestart. We willen een spin in het web zijn waar we lijntjes trekken met zoveel mogelijk ondernemers in BlueCity. Daarmee bedoel ik dat we afvalstromen gebruiken van andere ondernemers, en onze afvalstromen ook weer aan hun geven. Zo geven we bijvoorbeeld ons bierbostel, wat altijd overblijft als reststroom van het bierbrouwen, aan een van de ondernemers in BlueCity die hier weer zeepjes van maakt. Zelf verwerken we al appels, aardappelschillen en lokaal geoogst graan in ons bier. Daarnaast zijn we bezig met CO2-terugwinning. Brouwerijen pompen veel CO2 weg, maar kopen ook nog eens kilo’s aan CO2 in om weer toe te voegen aan het bier en hun tanks leeg te persen. Als je de CO2 die je wegpompt op de juiste manier verwerkt, kun je deze hergebruiken.”

Het Circulair Loket

Het Circulair Loket is voor ondernemers in regio Rotterdam die ondernemen met afval of dat willen gaan doen. Van startups tot MKB bedrijven en grotere organisaties: als je een ondernemer of organisatie bent die zich een weg probeert te banen in het woud van wetten en regels rondom ondernemen met reststromen, dan is het Circulair Loket voor jou! 

Neem ook eens een kijkje op de website van Rotterdam Circulair.

Deel deze pagina