>
Foto: Citytab

Rotterdamse taxi's bieden een je een virtuele ronleiding tijdens de rit met de citytab

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De CityTab is een interactieve tablet in de hoofdsteun van Rotterdamse taxi’s. Op de Citytab is onder meer de route te zien en wordt de passagier voorzien van informatie over bezienswaardigheden en “weetjes” langs de route.

Daarnaast zijn er aanbiedingen en kortingen te vinden op CityTab en het laatste nieuws uit de regio. Op de Citytab zit ook een veiligheid button voor de passagier. Citytab-taxi's beschikken over gratis Wifi.

Gastvrije stad

'We werken al jaren samen met de taxibranche aan een meer gastvrij ontvangst van bezoekers aan de stad. Met het Citytab-systeem krijgt de passagier een toeristische rondleiding, het laatste nieuws en zelfs verschillende acties ineen. Zo weet de bezoeker nog beter wat er te doen is en voelt hij/zij zich welkom in onze prachtige stad', aldus wethouder Langenberg.

Meertalig

Vanaf dit voorjaar zullen de eerste honderd taxi's met het interactieve informatiesysteem gaan rondrijden. De gemeente Rotterdam levert hieraan een bijdrage. Na de zomer is het de bedoeling dat dit aantal wordt uitgebreid naar vijfhonderd. CityTab is ontwikkeld in samenwerking met de taxi branche, de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners. De CityTab zal in eerste instantie in vier talen beschikbaar zijn, Nederlands, Engels, Spaans en Duits. Rotterdam is de eerste stad waar het Citytab-systeem in gebruik wordt genomen.