Foto: gemeente Rotterdam

CleanTech Summit 2018: Energietransitie alleen mogelijk met schone industrie

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Slimme straatverlichting, geautomatiseerde coating voor schepen, big data, nieuwe solartechnologieën; dit zijn een aantal ideeën werden gepresenteerd tijdens de CleanTech Summit 2018 met als thema energietransitie. “Versnelling van de energietransitie is alleen mogelijk met schone industrie. Daar valt de meeste winst te behalen”, aldus één van de bezoekers van de CleanTech Summit.

Volgens StartupDelta ambassadeur Prins Constantijn is de energietransitie ongetwijfeld een van de meest urgente uitdagingen voor onze wereldwijde gemeenschap. “Om deze uitdaging aan te gaan, moeten we investeren in het versnellen van cleantech-innovaties en het professionaliseren van technologieoverdracht, voordat het te laat is. Daarom is het zo belangrijk dat de CleanTech Summit alle betrokkenen -van startups, investeerders tot alle sectoren van de samenleving- bij elkaar brengt om obstakels te overwinnen.”

Industriële revolutie

Wethouder Barbara Kathmann (o.a economie): “We staan ​​voor de vierde industriële revolutie. Een revolutie die duurzaam, circulair en digitaal is. Dat is een uitdaging voor een havenstad als Rotterdam. Voor het verduurzamen van de industrie zijn innovators en investeerders nodig. De CleanTech Summit is dus de uitgelezen kans om samen te werken aan een duurzame toekomst. Met de CleanTech Summit laat Rotterdam zien dat we met recht de investeringshoofdstad voor de schone industrie zijn in Europa.”

Werkgelegenheid

Niek de Jong van het Rotterdamse bedrijf Sustainder was ook aanwezig en kijkt tevreden terug: “Het was een vruchtbare dag met ruim 10 gevoerde gesprekken. Er hoeft er maar 1 te happen en Sustainder kan haar plannen doorzetten om sneller door te ontwikkelen en door te groeien. Als dat gebeurt, is dat niet alleen mooi voor ons, maar ook voor de gemeente Rotterdam omdat het werkgelegenheid oplevert.”

CleanTech Summit

De CleanTech Summit is hét jaarlijkse evenement waar innovators financiering vinden en investeerders in snel tempo kennis maken met de meest veelbelovende innovaties om de industrie te verduurzamen. Ruim 30 procent van de deelnemers aan de Cleantech Summit weten fondsen te werven. Josefien Groot van Qlayers was één van de aanwezige start-ups: “Alle mensen die geïnteresseerd zijn in cleantech vind je hier en dat kom je zelden tegen. Voor ons als jonge start-up is het erg belangrijk om je innovatie te laten zien aan investeerders, want alleen dan kunnen we groeien en een effectieve bijdrage leveren aan een schonere industrie. Ik heb inmiddels een aantal enthousiaste investeerders gesproken en hoop dat we over een aantal jaren de eerste schepen kunnen coaten met onze print. Met elk schip dat we met onze print coaten, besparen we 8.200 ton CO2. Reken maar uit je winst.”