Graciëlla van Vliet van Closure

Closure: Alle tijd voor afscheid met AI

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Digitaal
    • Innovatie
    • Ondernemerschap
Graciëlla van Vliet van Closure

Ontmoet de innovatieve iconen van Rotterdam: Graciëlla van Vliet van Closure

Rotterdam zit vol met innovatieve ondernemers. Van innovators die werken aan het oplossen van de problemen van vandaag, van duurzaamheid tot inclusiviteit en alles daartussenin. Voor Rotterdam en daarbuiten. Lees meer over deze innovatieve ondernemers. Hoe zijn ze op het idee van hun onderneming gekomen? Waarom kozen ze voor Rotterdam als vestigingsstad? En hoe zien ze de toekomst? Als eerste in deze reeks: Graciëlla van Vliet.

Iedereen krijgt in het leven te maken met het overlijden van een dierbare. Dat is al lastig genoeg, en dan wil je niet bezig zijn met het opzeggen van abonnementen en contracten. Closure kan in ieder geval deze last van nabestaanden overnemen.

One-stop-shop

Het is niet heel verrassend dat het idee van Closure is ontstaan als gevolg van eigen verlies. Oprichter Graciëlla van Vliet: ‘Toen de oma van mijn medeoprichter overleed, bleef die nog vele jaren ‘voortleven’ op Facebook, wat leidde tot pijnlijke en onnodige confrontaties voor haar en haar familieleden.’
Dit bracht haar en haar medeoprichters op het idee van een ‘one-stop shop’ voor het opzeggen of overzetten van diensten na een overlijden. ‘Closure richt zich vooral op grote bedrijven zoals energieleveranciers en telecomproviders. Deze bedrijven zijn veel tijd en geld kwijt aan het verwerken van overlijdens. ‘Nu kunnen wij dit door middel van een geautomatiseerd proces van hen overnemen. Daarnaast krijgen de nabestaanden ook de mogelijkheid om andere diensten op te zeggen zodra er een opzegging bij een van de aangesloten bedrijven binnenkomt’.

Een overlijden is een hele confronterende periode waarin er veel op je afkomt. En niet alleen emotioneel.

Graciëlla van Vliet van Closure

Digitale kloon

In de loop van de tijd is er naast Closure nog een ander idee ontstaan: JochemAI. ‘In ons customer care team hebben we een fantastische collega: Jochem. Hij werkt al bij Closure vanaf de start en weet dus alles van onze organisatie. Maar we groeiden snel en Jochem was op een gegeven moment bijna al zijn tijd kwijt aan het beantwoorden van vragen van de rest van het team. Daarom besloten we hem digitaal te klonen. Dat bleek zo goed te werken dat we het nu ook buiten onze organisatie inzetten in de vorm van een digitale assistent die je alles kunt vragen.

Waarom Rotterdam?

Ondernemen in Rotterdam doe ik graag. We zochten een centrale, inspirerende plek dicht bij een station met andere ondernemers om ons heen, en dat hebben we hier gevonden. Rotterdam is een plek waarin we dingen aan elkaar gunnen en elkaar helpen en stimuleren. Dankzij Up!Rotterdam hebben zowel mijn CTO als ik snel een fijne groep ondernemers om ons heen kunnen verzamelen waar we regelmatig mee sparren. Dit zijn hele waardevolle contacten geworden.

Daarnaast zou ik tegen alle studenten willen zeggen: Ga ondernemen tijdens je studie. Het is een prachtige tijd om dit te doen, en daarnaast studeer je in een stad die je alle mogelijkheden geeft om er wat van te maken.’

Meer weten over Up!Rotterdam?

Deel deze pagina