Conny’s creatieve oplossingen

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Ondernemerschap
Conny Remor, medewerker van de Ondernemersbalie vertelt over haar werk bij de Ondernemersbalie.
Conny Remor ©  Frank Diemel

De Ondernemersbalie bestaat 40 jaar. We spreken Conny Remor. Als medewerker van de Ondernemersbalie speelt zij een belangrijke rol in de ondersteuning en advisering van Rotterdamse ondernemers. Naast de verhalen van ondernemers, delen wij in het jubileumjaar natuurlijk ook graag de verhalen van de medewerkers. Zij zijn onmisbaar voor het succes van ondernemers in de stad.

Conny’s carrière nam een nieuwe wending toen de coronacrisis uitbrak. Werkzaam bij de afdeling Economie van de gemeente Rotterdam, ontstonden er met spoed nieuwe functies bij de Ondernemersbalie. Er kwamen immers veel vragen van ondernemers binnen bij de gemeente vanwege de crisis. Conny’s eerdere ervaring met ondernemerschap en bedrijfsadvisering paste perfect bij de behoefte van de Ondernemersbalie.

“Het leukste van de Ondernemersbalie is dat ik ‘s morgens nooit weet hoe mijn dag eruit gaat zien.”

Conny Remor, Ondernemersbalie

De coronapandemie zorgde voor een verschuiving in de vragen die bij de balie binnenkwamen. Het ging niet meer alleen om de basis, maar ook om urgente, crisis-gerelateerde zorgen. Conny en haar collega’s moesten snel schakelen en zich aanpassen aan de nieuwe realiteit, waarbij gemeentelijke collega’s vaak ‘s nachts overwerkten om de nieuwste regelgeving te begrijpen en te vertalen naar advies voor ondernemers.

Elke dag is anders

Wat Conny het meest waardeert aan haar werk bij de Ondernemersbalie, is de diversiteit. Geen enkele dag is hetzelfde; ze komt in contact met verschillende ondernemers. Van ondernemers met innovatieve, goed voorbereide plannen tot mensen waarvan het lijkt alsof ze in de ochtend hebben besloten om een bedrijf te starten.

Je moet soms ook positief ontmoedigen. Het is soms hard, maar noodzakelijk. Als mensen zich inschrijven zonder een solide plan, helpt dat niemand. Vervolgens kijken we samen wat er wél mogelijk is.”

Conny

Conny benadrukt de veelzijdigheid en creativiteit van Rotterdamse ondernemers, vooral in hoe zij inspelen op veranderingen en trends. Ze bewondert hoe ondernemers zich bijvoorbeeld gedurende het jaar snel aanpassen aan het weer. Zoals het opzetten van surf- en bootverhuur bij mooi weer of het verkopen van kerstbomen wanneer het kouder wordt. Conny was direct onder de indruk van de innovatie tijdens de coronacrisis, waarbij ondernemers mogelijkheden bedachten om hun bedrijven draaiende te houden. Deze flexibiliteit en het vermogen om kansen te zien ondanks de uitdagingen, maakt haar werk inspirerend.

Tips voor ondernemers

Conny benadrukt het belang van voorbereiding en realistische verwachtingen. Ze moedigt aan om niet alleen te dromen, maar ook praktisch te zijn en een duidelijk businessplan te hebben. Daarnaast ziet zij dat succesvolle ondernemers bereid zijn om te leren en zich aan te passen. Ze ziet een groeiende trend van sociaal ondernemerschap en benadrukt het belang van netwerken en het delen van kennis.

40 jaar Ondernemersbalie – inspiratieverhalen

Rotterdam, de stad van vernieuwing en ondernemen, is de thuisbasis van veel ondernemers die gestart zijn bij de Rotterdamse Ondernemersbalie. Verhalen die een inspiratiebron voor velen zijn. In het kader van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie spraken we deze ondernemers. Je leest er alles over op onze jubileumpagina!

Label Ondernemersbalie 40 jaar ter illustratie

Deel deze pagina