Controle terrassen in Rotterdam

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Food
    • Horeca
Terras in Rotterdam ter illustratie
Terras in Rotterdam (c) Arnoud Verhey

De tijd van de terrassen is weer aangebroken. Gasten die genieten van het mooie weer terwijl ze op jouw terras een hapje of drankje doen. Klinkt goed toch? De gemeente blijft ondernemers ondersteunen in 2022, daarom mag je jouw terras dit jaar met een kwart uitbreiden. Je moet wel aan een aantal regels en richtlijnen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de maximale hoogte van de schotten rondom het terras of bouwwerken. Of andere zaken die alleen toegestaan zijn met een omgevingsvergunning. Een minimale doorgang is ook vereist om zo de openbare weg toegankelijk te houden voor bezoekers en/of hulpdiensten.

Schouwen terras

In overleg met verschillende partijen in de stad, waaronder Koninklijke Horeca Nederland (KHN), controleert de gemeente terrassen in de stad (schouwen). Tijdens dit bezoek controleren gemeentemedewerkers onder andere de aanwezige bouwwerken op het terras en de doorgang op het trottoir. Mochten zaken nog niet op orde zijn, dan krijg je als ondernemer de tijd om deze aan te passen. De gemeente denkt graag met je mee naar mogelijke oplossingen. Uitgaande van de stedelijke kwaliteitseisen voor terrassen en de regels die verbonden zijn aan tijdelijke terrasuitbreiding.

Aankondigen controles

Weten wanneer de gemeentemedewerkers mogelijk bij jouw terras langskomen? Van tevoren worden de data van het schouwen in juni via het Twitterkanaal van Ondernemen010 bekend gemaakt. Dus, volgt het kanaal en blijf geïnformeerd!

Eerstvolgende schouw

De eerstvolgende schouw vindt plaats op donderdag 23 juni in de Witte de Withstraat.

Meer informatie en contact

De regels voor het inrichten van je terras vind je terug op onze pagina Terrasregels 2021-2024.

Heb je vragen over de schouw? Dan kun je terecht bij de Horecagebiedsadviseur van jouw gebied.

Deel deze pagina