>
Foto: Rijnmond - Iris Wulffraat (KHN) en Anne-Merel Bosveld (coronacoach)

Coronacoaches actief voor de horeca

4 juni

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Coronacoach

Sinds de heropening van de horeca zet de gemeente Rotterdam coronacoaches in om horecaondernemers te helpen om hun zaak coronaproof te maken.

Wat doet een coronacoach?

Een coronacoach kijkt met horecaondernemers mee of hun zaak coronaproof is ingericht. Samen doen ze een check of de regels goed nageleefd kunnen worden. Het gaat om regels waar de ondernemer zich aan moet houden en om de regels voor bezoekers. De coronacoach kan ook vragen van een ondernemer beantwoorden die gaan over de coronamaatregelen.

Coronacoaches in de media

Vanuit de media is er veel belangstelling geweest voor het inzetten van coronacoaches. Diverse journalisten liepen een dagje mee met onze Rotterdamse coaches. Er verschenen videoreportages via o.a. Hart van Nederland - Rotterdamse horeca dolblij met coronacoaches: 'Boetes uitdelen wil niemand', RTV Rijnmond - Coronacoaches per bakfiets naar café of restaurant: 'Een stukje persoonlijke aandacht' en WOS - 'Coronacoaches helpen de Hoekse horeca'. Bekijk de videoreportages hieronder.

Reportage Hart van Nederland cornacoaches

Bekijk de reportage van Hart van Nederland over de coronacoaches.

Reportage RTV Rijnmond coronacoaches

Bekijk de reportage van RTV Rijnmond over de coronacoaches.

Reportage WOS coronacoaches

Bekijk de reportage van WOS over de coronacoaches.

Hulp van een coronacoach aanvragen

Je kan een bezoek van een coronacoach reserveren. Stuur hiervoor een mailtje naar horecavergunningen@rotterdam.nl met de naam en het adres van de horecazaak. Er wordt er contact met je opgenomen om een afspraak te maken.

Handhaving

Het bezoek van een coronacoach is een momentopname. Er is ook toezicht op naleving van de regels. Dat betekent dat politie en Stadsbeheer op een ander moment bij de ondernemer langs kunnen komen voor een controle. Een afspraak met de coronacoach komt dus niet in de plaats van een controle door toezichthouders. Het is een extra hulpmiddel voor ondernemers.

Meer informatie?

Voor alle informatie voor horecaondernemers zie onze horecapagina. Neem contact op met je Horecagebiedsadviseur of het Horecaloket. Ook is het altijd mogelijk om een afspraak op locatie in te plannen met een coronacoach via het horecaloket of je Horecagebiedsadviseur.