Danny knipt voor mens en natuur

  • Inhoudstype:
    • Verhaal
  • Thema’s:
    • Duurzaamheid
Danny in zijn kapperszaak | Foto: © Levien Willemse

Het verlangen om ooit een eigen zaak te beginnen, groeide na 17 jaar uit tot werkelijkheid. Danny startte B.S.U.R. Hair ofwel: Be As You Are Hair. Zijn unieke kapsalon is gevestigd aan de Van Speykstraat in het levendige, multiculturele Oude Westen van Rotterdam. De naam heeft alles te maken met het concept van de salon: gericht op haar, maar ook op de persoon die erachter zit.  

Het Oude Westen is een levendige wijk in Rotterdam met een eigen identiteit: gezellig, intiem en divers. Dit was voor Danny ook de reden om zich als ondernemer in deze wijk te vestigen. Met focus op rust en spiritualiteit biedt hij mensen in zijn kapsalon de ruimte om helemaal zichzelf te zijn. “Stijl, krul of kroes. Iedereen is welkom. Wij knippen niet alleen de puntjes af, maar geven een ultieme beleving mee aan onze klanten.”  

Salontafel als sfeervolle ontmoetingsplek  

“De salontafel in de kapperszaak is dé ontmoetingsplek waar klanten wachten op hun knipbeurt, maar ook met elkaar in gesprek komen en contacten onderhouden.” Daarnaast bouwt Danny ook aan een goed netwerk in de wijk en probeert hij maandelijks de B.S.U.R.-community te organiseren. “Wijkbewoners en andere ondernemingen die gevestigd zijn aan het pleintje aan de Van Speykstraat komen dan bijeen om ideeën uit te wisselen en te praten over hun dromen. Hier komen echt hele leuke samenwerkingen uit voort en zo probeer ik maatwerk te leveren.”  

Geknipt voor de circulaire economie 

Danny’s liefde voor de wijk gaat gepaard met zijn liefde voor circulair ondernemen. De kapper probeert zijn vak namelijk te beoefenen met zo min mogelijk afval. “We hebben elke week denk ik maar een of twee vuilniszakken om weg te gooien, omdat we een samenwerking hebben met stichting Green Scissors. Zij verwerken haar, plastic, aluminium buizen, folies en scheermesjes tot grondstoffen. Maar recyclen ook haarverftubes en voeren verf milieubewust af, zodat het niet in de natuur terecht komt. Voor haarlakken hebben we helaas nog geen oplossing, maar daar zijn zij ook iets op aan het bedenken.”

  

Ondernemen010: voor circulaire ondernemers

Wil jij net als Danny met jouw bedrijf midden in de wijk staan en afval verminderen, hergebruiken en recyclen? Ondernemen010 helpt je graag op weg met regels, vergunningen, belastingen, subsidies en wetgevingen waar jij als (circulaire) ondernemer mee te maken kunt krijgen. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Kijk rond op onze website om jouw circulaire ambitie te realiseren. Maak het in Rotterdam.

Deel deze pagina