De spiegel van Danny: Be As You Are

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Ondernemerschap

In het kader van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie, richten we de schijnwerpers op Danny Selens, de oprichter van B.S.U.R. Hair. In het hart van het Oude Westen bevindt zich B.S.U.R. Hair, een kapsalon die de krachtige boodschap ‘Be As You Are’ uitdraagt. Deze filosofie, die Danny Selens als kind inspireerde, is de kern van zijn genderneutrale salon. Geen onderscheid in prijzen voor dames en heren, maar een plek waar iedereen gelijk is, de salon weerspiegelt de openheid van de stad Rotterdam.

Danny Selens van Be As You Are over de Ondernemersbalie.
Danny Selens©  Frank Diemel

Een salon voor iedereen: Be As You Are

Al van jongs af aan kampte Danny met persoonlijke uitdagingen, worstelend met zijn identiteit, vond hij in de kapsalon een plek waar hij zichzelf kon zijn. Deze ervaring van acceptatie en vrijheid heeft hij altijd gekoesterd en vormt de kern van zijn benadering als kapper. Hij streeft ernaar dezelfde open en oordeel loze sfeer te creëren voor zijn klanten, waar openhartige gesprekken over het leven welkom zijn. “Wij willen graag dat iedereen tot rust komt, als jij kan laten zien wie je bent, maken wij het haar wat bij jou past.” zo benadrukt hij.

Een levenslange passie voor haarstyling

Danny’s reis in de wereld van haarstyling begon op zijn vijftiende in Brielle. Hij ontwikkelde zich al snel tot specialist voor L’Oréal en bouwde al een grote klantenkring op terwijl hij nog op school zat. Zijn kappers droom groeide en leidde hem naar de BBL-school Zadkine in Rotterdam. Nu, jaren later, is hij stagebegeleider bij hetzelfde ROC Zadkine, waarmee hij zijn ervaringen doorgeeft aan de volgende generatie.

De Ondernemersbalie daagde mij uit met kritische vragen, wat essentieel was voor het succes van mijn onderneming.”

Danny benadrukt de ondersteuning van de Ondernemersbalie bij het opstarten van zijn bedrijf, niet alleen bij het formuleren van zijn bedrijfsplan, maar ook bij het verstrekken van advies over subsidies en bij het uitbreiden van zijn zakelijke netwerk. “Dankzij de Ondernemersbalie kon ik contact leggen met de bank, een proces dat normaal gesproken lastig is voor startende ondernemers.”- vertelt Danny. Deze ondersteuning was erg belangrijk voor het realiseren van zijn droom en het succes van zijn salon.

Ondernemen doe je niet alleen!

Danny benadrukt het belang van netwerken en het vragen om hulp: “Ondernemen doe je niet alleen, het is essentieel om een ondersteunend netwerk op te bouwen.” Zo begon hij iedere dag met een kopje koffie op de stoep voor de ingang van zijn kapsalon, hiermee leerde hij de buurt kennen en de buurt hem. Uiteindelijk gaat het om contact maken, samen kom je verder dan alleen.

40 jaar Ondernemersbalie – inspiratieverhalen

Rotterdam, de stad van vernieuwing en ondernemen, is de thuisbasis van veel ondernemers die gestart zijn bij de Rotterdamse Ondernemersbalie. Verhalen die een inspiratiebron voor velen zijn. In het kader van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie spraken we deze ondernemers. Je leest er alles over op onze jubileumpagina!

Label 40 jaar Ondernemersbalie ter illustratie.

Deel deze pagina