Duurzame ondernemers voor De Her gezocht

  • Thema’s:
    • Circulair
    • Duurzaamheid

Ervaren én startende ondernemers kunnen zich inschrijven om onderdeel te worden van De Her: een combinatie van een milieupark en een circulair centrum aan de Noordrand van Rotterdam. Want de wervingscampagne voor huurders van het nieuwe circulaire centrum is van start!

Duurzame ondernemers voor De Her gezocht. Wervingscampagne voor huurders gestart.
De Her © Rotterdam Circulair

Voor ondernemers

Van oude spijkerbroeken worden hippe tassen gemaakt, afvalhout wordt een mooi bijzettafeltje. Er is plek voor ondernemers en makers. Zij gaan aan de slag met grondstoffen en spullen die door Rotterdammers gedoneerd worden op het aangrenzende Milieupark. Aan materiaal dus geen gebrek. Het is een plek midden tussen andere creatieve en duurzame ondernemers. Er zijn gemeenschappelijke voorzieningen zoals een houtwerkplaats, kantine, vergaderruimte en een publieksruimte. Je bent als ‘Her-gebruiker’ gelijk onderdeel van een circulair netwerk.

Voor bezoekers

Rotterdammers (jong en oud) kunnen zien, ervaren en leren wat circulariteit is. Je kunt zien en leren hoe je spullen langer kunt gebruiken, én dat er nieuwe spullen gemaakt kunnen worden van oude materialen. Leren, shoppen én koffie drinken (want er is ook ruimte voor een horeca-ondernemer).
De Her biedt veel ruimte voor educatie, bijvoorbeeld voor schoolklassen.

Duurzaam ondernemen

De Her wordt dus een plek waar circulaire ondernemers zich kunnen vestigen en waar (startende) circulaire makers zich kunnen ontwikkelen. Een plek waar alles draait om hergebruik, upcyclen, opknappen en repareren. Meer informatie over duurzaam ondernemen vind je natuurlijk ook op onze site.

Inschrijven bedrijfsruimtes

Zoek jij een atelier, kantoor of werkplaats voor je circulaire onderneming? Of zoek je een ruimte voor jouw circulaire winkel of horecaconcept? Bij De Her is dus plek voor iedereen die mee wil bouwen aan een circulair Rotterdam. De openbare procedure voor verhuur van de 23 ruimtes is gestart. Ondernemers die interesse hebben kunnen zich melden bij BRiQ Real Estate B.V. BRiQ verzorgt voor de gemeente de verhuur van de ruimtes. Gemeente Rotterdam is eigenaar en verhuurder van het gebouw, waarvan de opening gepland staat begin 2025. Ga voor meer informatie naar rotterdamcirculair.nl/de-her

Informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden

Op dinsdag 14 mei wordt om 13:00 uur een digitale informatiebijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerde ondernemers. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via deher@briq.nl.

De Her.
De Her ©  Rotterdam Circulair

Deel deze pagina