Dien een project in voor RAP Fonds en stimuleer zo werkgelegenheid in Rotterdam

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Arbeidsmarkt
    • Ondernemerschap
    • Sociaal ondernemen

Het Rijnmonds Arbeidsmarkt Perspectieffonds (RAP) biedt ondernemers in Rotterdam en omgeving de kans om bij te dragen aan de werkgelegenheid in cruciale sectoren. In de eerste openstelling heeft het fonds zeven projecten goedgekeurd, wat resulteert in ruim 200 nieuwe banen. Met de cofinanciering van de gemeenten kunnen deze projecten direct van start gaan.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

Project indienen

Het RAP-fonds, een samenwerking tussen regiogemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en arbeidsmarktpartners, stimuleert ondernemers om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de snel veranderende arbeidsmarkt. Ondernemers hebben tot 29 maart de mogelijkheid om hun projecten voor maximaal 50% cofinanciering in te dienen op de website van het Werkgevers Servicepunt Rijnmond.

Toekomstbestendige arbeidsmarkt

Wethouder Tim Versnel (Werk & Inkomen) benadrukt het belang van het RAP-fonds voor ondernemers: “Met het fonds kunnen ondernemers de krachten bundelen met onderwijs, bedrijfsleven en overheid om werkgelegenheid te creëren in sectoren waar dit het hardst nodig is. Het is een kans voor ondernemers om bij te dragen aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt.”

Van de gehonoreerde aanvragers zullen vier projecten direct van start gaan, waaronder CS Staal, Team Toekomst, CurrentWerkt en ECHT Onderwijs. Mirjam van Rijn van Team Toekomst benadrukt het belang van hun project voor werkgelegenheid: “Met de RAP-subsidie kunnen we in 2024 weer 50 sleutelfiguren naar een mooie opleiding en baan helpen, waarmee zij ook anderen kunnen ondersteunen. De stap naar werk is daarvoor cruciaal.”

Talentvolle zij-instromers

Karin Van der Gragt van ECHT Onderwijs voegt hieraan toe: “Dankzij de cofinanciering van het RAP-fonds is ECHT Onderwijs in staat om het voortgezet onderwijs in de regio Rijnmond verder aan te vullen met talentvolle zij-instromers, wat essentieel is voor een diverse leeromgeving.”

Deel deze pagina